ZETApress

hírportál

Lezárult Janicsék ügye

Elutasította Douchev-Janics Natasa, Csipes Tamara és Paksy Tímea országváltásra benyújtott kérelmét a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség (ICF). ? Informálisan már korábban tájékoztatták a döntésről a magyar szövetséget, amely tudomásul veszi azt ? reagált a hírre Ábrahám Attila, a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) főtitkára.

A sportvezető hozzátette, a határozatok véglegesnek tekinthetőek, de azt nem tudja, hogy esetleg valaki akar-e trükközni ? folytatta a főtitkár Az ICF december végi hírleveléből kiderült határozatok kapcsán. Mint köztudott, Douchev-Janics Natasa szerb, Csipes Tamara ausztrál, Paksy Tímea pedig osztrák színekben szerette volna folytatni pályafutását. Az ICF ugyanakkor jóváhagyta többek között Benedek Dalma Szerbiába való távozását, illetve hogy Sarudi Alíz a jövőben ciprusiként versenyezzen. A szlovák Marcel Potocny és a német Bastian Prekel pedig megkapta az engedélyt, hogy magyar színekben induljon a nemzetközi viadalokon.

A nemzetközi szövetség szabályzata szerint egy versenyző csak akkor szerepelhet egy másik ország színeiben kétéves kihagyás nélkül, ha ? jelen esetben ? a magyar szövetség ehhez hozzájárul. A házastárs esetében nincs ilyen megkötés, így például Benedek országváltásához nem volt szükséges a magyar szövetség hozzájárulására, mivel férje szerb. Az MKKSZ októberben úgy döntött, 150 ezer eurót ? 42 millió forintot ? kér a háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics versenyzői engedélyének kiadásához, aki az olimpia után jelezte, hogy a jövőben ismét szerb színekben szeretne indulni.

Szóljon hozzá!