ZETApress

hírportál

Vettel volt a leggyorsabb

Vettel, a Red Bull-Renault pilótája volt a leggyorsabb a tegnap délutáni időmérő edzésen. Mellőle Barrichello (Brawn-Mercedes), mögülük márkatársa, Webber és Trulli (Toyota) indulhat a mai Brit Nagydíjon. Ez a Silverstone-i pálya utolsó versenye lesz, de lehet, hogy jövőre a Formula?1 is átalakul.

Mivel a FIA és a FOCA, vagyis a Nemzetközi Automobil Szövetség és a Formula?1-es csapatokat tömörítő szervezet között hónapok óta szakmai vita zajlik, ez utóbbiak közül nyolcan ? BMW, Brawn GP, Ferrari, McLaren, Red Bull, Renault, Toro Rosso és Toyota ? jövőre új versenysorozatot akar indítani. A maradék két csapat ? a Williams és a Force India ? három új kiscsapattal együtt továbbra is a FIA versenyén indulna.

Továbbjutott Dél-Afrika is

Este egyszerre játszották le az A csoport két utolsó selejtezőmérkőzését a Konföderációs Kupában. A már továbbjutott spanyolok gólnélküli első félidő után 2:0-ra verték a házigazdákat, de Dél-Afrika így is továbbjutott. Ebben persze az is közrejátszott, hogy a másik találkozón, az Irak?Új-Zéland összecsapáson 0:0-s döntetlen született.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Kettős Red Bull siker

Szóljon hozzá!