ZETApress

hírportál

Első nap Mugelloban

Megkezdődött pénteken a Gyorsasági Motoros Világbajnokság idei hatodik versenye az olaszországi Mugelloban. Johann Zarco már versenyzett itt a Red Bull Rookies versenysorozatban és nyerni tudott ezen a pályán. Most a 125-ös kategóriában kell bizonyítania tehetségét a francia versenyzőnek ? tudatta a menedzsment.

A tegnap délutáni szabadedzésen sikerült kijavítani a menetközben jött fék és karburátor-hibákat, így Zarco alig elmaradva az őt megelőzőktől a tizennegyedik helyen végzett. A szombati időmérőn tovább folytathatja remek szereplését a fiatal reménység.

A nehézségeket gyorsan leküzdöttük, remélem nem is lesz több a hétvége során, és folyamatosan tudok gyorsulni. Nagy segítségemre volt Talmácsi Gábor, aki világbajnoki tanácsokkal látott el. Nagyon sok olyan meglátása van Gábornak, ami előrébb lendíti a pályafutásomat. Bízom benne, hogy hamarosan a pályán is láthatom a zsenialitását. A szombati időmérőn a minél jobb rajthely megszerzése a célom, hogy a versenyt a mezőny első felével kezdhessem ? mondta el Johann Zarco a szabadedzést követően.

A 250cc-ben a Talmácsi Gábor helyére frissen igazolt Németh Balázs (Balatonring Team) nem érte el a 107%-os limitidőt, míg Tóth Imre (Tóth Aprilia Team) a szabadedzésen a 18. időt érte el.

Botrányos vereséggel zártak a lilák

Este a Soproni Liga záró fordulójának nyitómérkőzésén az Újpest a Megyeri úton kapott ki 2:1-re a Fehérvártól, de ez már a házigazdák ezüstérmét nem befolyásolta. A lefújás után nem csak a játékosok, de a nézők is a zöld gyepen estek egymásnak, így a kutyás rendőröknek is közbe kellett avatkozniuk. A további hét összecsapást ma rendezik, majd a csapatok pár hónapos pihenőre vonulnak.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Győzött a bajnokcsapat

Szóljon hozzá!