ZETApress

hírportál

Világbajnok: Oroszország

Európa legyőzte Észak-Amerikát az A csoportos jégkorong világbajnokság tegnapi zárónapján. A délutáni bronzmeccsen Svédország 4:2-re győzte le az Egyesült Államokat, míg az esti döntőben Oroszország 2:1-re verte meg Kanadát.

Jövőre Németország rendezi az A csoportos vb-t, de mi nem ott, hanem Szlovéniában, a Divízió 1-ben küzdhetünk a visszajutásért. Nem elég azt megnyernünk, a másik csoport győztesén is túl kell jutnunk a 2011-es szlovákiai részvételhez. A mostani házigazda svájciak az első csoportkörből a második helyen jutottak tovább, míg a középdöntőből az ötödik helyen estek ki.

Bajnok lett a Fradi az NB II-ben

Az NB II Keleti csoportjában a Fradi 2:1-re verte az MTK II-t Csepelen, míg a második helyen álló DVSC II odahaza 2:2-t játszott a Békéscsabával. Mivel a zöld-fehérek előnye öt fordulóval a zárás előtt már 17 pont, így behozhatatlan előnnyel vezetnek a táblázaton.

Kettős Brawn-siker a Formula?1-ben

Button a szombati remek időt követően rajt-célgyőzelmet aratott Barcelonában, a Katalán Nagydíjon. Márkatársa, Barrichello a második lett. Őket két Red Bull-Renault-s versenyző, Webber és Vettel követte. A további négy pontszerző helyet Alonso (Renault), Massa (Ferrari), Heidfeld (BMW-Sauber) és Rosberg (Williams-Toyota) szerezte meg. A tavalyi világbajnok Hamilton (McLaren-Mercedes) körhátránnyal csak kilencedik lett, míg a 2007-es világbajnok Raikkönen (Ferrari) 18 körrel a leintés előtt feladta a küzdelmet.

Egyéniben Button 41 ponttal áll az élen a 27 pontos Barrichello előtt. Vettel 23, Webber 15 és fél, Trulli 14 és fél, Glock pedig 12 pontot szerzett. A csapatversenyt is ők hatan vezetik. A Brawn 68, a Red Bull 38,5 és a Toyota 26,5 pontot szerzett az eddigi öt futamon. Folytatás kéthét múlva Monte-Carlóban, a Monacói Nagydíjon.

Szóljon hozzá!