ZETApress

hírportál

Peches kezdet

Nem úgy indult a Spanyol Bajnokság első futama, ahogyan azt Sebestyén Péter és Györfi Alen a szombati időmérés alapján eltervezte, hiszen mindkét fiatal elesett az albacete-i versenyen. Peti is és Alen is igyekszik tanulni az esetből és máris a következő, jerezi futamra koncentrálnak ? tudatta a Menedzsment.

Már a warm up-on nyilvánvalóvá vált, hogy vizes versenyre kell készülniük a csapatoknak, ugyan már az edzésen nem esett, de akkora volt a víz mennyisége a pályán, hogy tudni lehetett, hogy nincs arra esély, hogy a futama felszáradjon az aszfalt.

Petit már a bemelegítő edzésen utolérte a balszerencse, mivel az egyik kör elején defektet kapott, és kénytelen volt megtenni szinte egy teljes kört, ezalatt nem tudta tesztelni a vizes beállításokat, és az edzés idő is rohamosan telt. Alen motorjának futómű problémái sem oldódtak meg, de mindezek ellenére mindkét magyar nagyon várta a versenyt.

Fél 12-kor kapták meg a zöldjelzést a versenyzők és kezdetét vette a 18 körös verseny. Se Alen, se Peti nem rajtolt túl jól, de mindent megtettek, hogy előrébb kerüljenek. Peti a rajtnál visszacsúszott a 10. helyre, de érezte, hogy gyorsabb az előtte haladóknál, így azonnal megkezdte az előzéseket és fél körön belül, már a 6. helyen motorozott, majd egy újabb előzés befejeztével kicsúszott alóla a motor, így az első körben kénytelen búcsút vett a versenytől.

Alen a 20. helyről indult és már az első kör végén a 12-13. hely környékére zárkózott fel, majd egészen a 7. helyig jött előre, ahol több körön keresztül is azokat a köridőket motorozta, mint az élen álló versenyző. 10 körrel a vége előtt azonban ő is elcsúszott, így számára ott ért véget a verseny.

Nem így terveztem a mai napot. Már a rajt sem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, de éreztem magamban és a motorban is az erőt, így azonnal megkezdtem az előttem lévők előzését. Fél kör alatt már a 6. helyen voltam, amikor továbbra is úgy gondoltam gyorsabb vagyok és próbáltam még nagyobb tempóra kapcsolni, de a következő pillanatban már el is estem. Szerencsére nem sérültem meg, de nagyon sajnáltam, hogy számomra véget ért a verseny ? nyilatkozta Sebestyén Péter.

Nem rajtoltam jól, de már az első körben a 12-13. helyen motoroztam és folyamatosan sikerült a felzárkózás. Végül a 10. körben elcsúsztam, amit nagyon sajnálok, de egy dolgot mindenképpen pozitívan értékelek, mégpedig azt, hogy több körön keresztül ugyanazt a köridőket motoroztam a vizes pályán. Mint az a versenyző, aki végül megnyerte a mai futamot ? mondta Györfi Alen.

Nem alakultak jól a dolgok. Nagyon sok versenyző esett el a vizes pályán, sajnálom, hogy közöttük volt Peti és Alen is. Remélem, a következő versenyen szerencsésebbek leszünk, és mindkettőjüknek sikerül feliratkozniuk a pontszerzők listájára ? nyilatkozta Roberto Favaro.

Tudom milyen érzés a bukás miatt idő előtt befejezni egy versenyt, de ugyanakkor azt is tudom, hogy mire képes Alen és Peti. A következő jerezi versenyen minden esélyük megvan arra, hogy pontokat szerezzenek, és újabb tapasztalatokat gyűjtsenek ? értékelt Talmácsi Gábor.

Talma világa tévén és az Interneten

Április 10-e óta érhető el Talmácsi Gábor teljesen megújult weboldala, a Talmavilága.hu, melynek két különálló site-ja van. Az eddigi hírek, információk, képek mellett egészen más érdekességek is megtalálhatóak rajta, melyek szintén a magyar világbajnokról szólnak, csak másképp. A Talma Világa TV első két adása vasárnaptól nézhető meg és az év további epizódjainak előzetes tartalma is elolvasható az oldalukon.

Nem ismételt a Pick Szeged

Az MKB Veszprém 32:23-ra verte a Pick Szegedet tegnap délután az 51. Budapest Bank Férfi Kézilabda Kupa döntőjében, így elhódították tőlük a gyönyörű serleget. A III. helyért folyó csatában délelőtt SYMA Csarnokban a Gyöngyösi Főiskola 29:22-re verte az FTC Cityline csapatát. A főiskola rektorával készített interjúnk szombaton jelent meg.

Nem csak dobták, de rúgták is tegnap a labdát. A Soproni Liga 23. fordulójának záró mérkőzésén a DVSC a Fáy utcában 3:1-re verte a Vasast, így továbbra is csak egy ponttal van lemaradva az éllovas Újpesttől.

Megtört a Brawn-Mercedes lendülete

Kettős Red Bull-Renault siker született a sanghaji Kínai Nagydíjon. A Formula?1 harmadik futamán Vettel szerezte meg az elsőséget Webber előtt. Butten és csapattársa, Barrichello csak a 3-4. helyre érkezett a Mercedesszel. További pontszerző helyet csípett el Kovaleinen és Hamilton (McLaren-Mercedes), valamint Glock (Toyota) és Buerni (Toro Rosso-Toyota).

A konstruktőrök versenyében a Brawn-Mercedes 36 ponttal áll az élen a 19,5 pontos Red Bull-Renault és a 18,5 pontos Toyota előtt. Egyéniben is versenyzőik vannak el az első hat helyen: Button 21, Barrichello 15, Glock és Vettel 10-10, Webber 9,5 és Trulli 8,5 pontot szerzett mostanáig.

Megint nyert a csodaló

Hatalmas fölénnyel nyerte Overdose az OTP Hungária Kupát. A tegnapi versenynap IX. futamát este 6 óra után, tízperces késéssel indították. A mezőnyt hagyományőrző huszárok vezették fel, a versenyt teltház előtt rendezték meg a Kincsem Parkban. Mint korábban jeleztük, a csodaló első és egyben utolsó hazai versenyére a belépés díjtalan volt.

Szóljon hozzá!