ZETApress

hírportál

Talma a legjobb tíz között

A szezon első versenye késve indult, 40 perces csúszással indult a 250-es évad. A sivatagból viharos erejű szél érkezett a Losail Circiut-ra, melyet eső is kísért, így várniuk kellett a versenyzőknek, mert éjszaka nem lehet esőben versenyezni a látási viszonyok miatt ? tudatta Sajtóosztályuk. Talmácsi Gábor, a Balatonring csapat versenyzője először állt 250-es versenyen a rajtrácsra, a szombati időmérő alapján a hatodik starthely volt az övé.

Azért, hogy a királykategória időben rajtolhasson a negyedliteresek versenytávját húszról tizenhárom körre csökkentették, de azt végül ma éjszakára halasztották. Esésekkel tarkított változatos verseny lett az évadnyitó, melyet Hector Barbera nyert, két franciát megelőzve, Cluzel és Di Meglio állhatót még dobogóra. Tóth Imre a 18. helyről rajtolt, s a 17. helyen ért célba a 22 induló közül.

A magyar versenyző az élbolyban motorozott, de szerencsétlen események hatására folyamatosan hátrébb csúszott. Talmának többször nekimentek a vetélytársai, az egyik versenyző esése miatt a pályáról is le kellett hajtania. Végül Talmácsi a legjobb tíz között végzett, de most már csak előre tekint és várja a két hét múlva lévő Japán Nagydíjat.

Az elején néhány körig minden jó volt, de utána nekem jött valaki, és három helyezéssel visszacsúsztam. Ezt követően az egyik versenyző elesett és majd nem engem is kilökött, amikor lementem a pályáról megint megelőztek hárman. Utána Debonnal kellett küzdenem, de hatalmasakat fékezett és nem tudtam megelőzni, az előttünk levő boly ezalatt eltávolodott tőlünk. Kicsit csalódott vagyok, mert ha ezek a problémák nincsenek, akkor jobb helyezést érhettem volna el. Mivel pozitívan gondolkodom, így azt mondom a legjobb tízben végeztem, és most már a következő versenyre koncentrálok, amely Japánban lesz két hét múlva. Tovább dolgozunk keményen ? mondta Talmácsi Gábor.

Helycsere a második vonalban

A Soproni Liga 22. fordulójának záró mérkőzésén a Diósgyőr Egerszegről 1:0-s vereséggel távozott. Az NB II Nyugati csoportjában az élen álló Pécs 2:1-re kapott ki Tatabányán, így a Gyirmót három ponttal vezet a Pécs és nyolccal Tatabánya előtt.

Szóljon hozzá!