ZETApress

hírportál

Péter letette névjegyét

A Faster Management 15 éves versenyzője, Sebestyén Péter ? mintát véve Talmácsi Gáborról ? minden erejével a maximumra törekszik. Ezt bizonyítja az is, hogy folytatva korábbi sikerét, a most hétvégén megrendezésre kerülő CMV Bajnokság albacete-i versenyére a pole pozícióba kvalifikálta magát ? tudatta az FMLLC.

A délelőtti tréningen Peti még csak a 7. helyen volt. Nem akart kockáztatni, hiszen az első tréningen, csakúgy, mint tegnap karburációs problémákkal küzdöttek. Azonban a kemény munka meghozta gyümölcsét és az időmérőre egyre jobbak lettek a beállítások, végül 1.36.6-os köridejével ? kéttizedet javítva, legutóbbi teszteredményén ? az első rajtkockát szerezte meg. A versenyen ott lesz számos olyan motoros, akik szintén indulnak a Spanyol bajnokságon, valamint a Német és Olasz bajnokság élmenői is képviseltetik magukat.

Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megszereznem a pole pozíciót, hiszen tegnap elég sok problémánk volt a karburációval. Ma délelőtt még szintén kerestük a jó beállítások és emiatt óvatosabb is voltam, így csak a 7. helyen végeztem. Az időmérőn azonban nekem állt a zászló, végig jó ritmusban motoroztam. Holnap mindenképpen a dobogó a cél, lehetőleg az első hely megtartásával ? nyilatkozta Péter.

A csapat is és én is maximálisan elégedett vagyok Peti teljesítményével, azzal, ahogyan folyamatosan törekszik arra, hogy kihozza magából a maximumot. Nagyon örülök, hogy a közös munkát egy pole pozícióval indítottuk és remélem, sokszor láthatom még idén az élről rajtolni. Holnap kemény versenyre számítok, hiszen az első 10-ben csak olyan versenyzők vannak, akik ellenfelei lesznek Petinek a Spanyol bajnokságon, valamint a Német és Olasz bajnokságon versenyeznek ? mondta Roberto Favaro.

Nagyon sajnálom, hogy a csukló sérülésem miatt én most nem lehet ott ezen a versenyen, de a közelgő bajnokság miatt számomra most a kezelések és az orvosi utasítások betartása az elsődleges. Gratulálok Petinek a rajtelsőségért és szurkolok neki holnap, hogy dobogóra állhasson ? nyilatkozta Györfi Alen.

Gratulálok Petinek. Remek alkalom ez a verseny számára, hogy ráhangolódjon az idei bajnokságra és feltérképezze ellenfeleit, akik közül nagyon sokan itt vannak ezen a futamon. Kiváló lehetőség a tanulásra, hatalmas motiváció a folytatáshoz ? értékelte Talmácsi Gábor a látottakat.

Button ismételt Sepangban

A múlt heti Ausztrál Nagydíjhoz hasonlóan megint az első rajtkockából indulhat Button (Brawn-Mercedes) a holnap délelőtt 11-kor kezdődő Maláj Nagydíjon. Márkatársa, Barrichello a negyedik rajthelyet szerezte meg, de mivel pénteken váltót cseréltek kocsiján, így öt hellyel hátrább sorolták. A világbajnok Hamilton (McLaren-Mercedes) csak a 12-ik, míg márkatársa Kubica a 14. helyről indulhat.

A második kockát a vasárnapi harmadik helyét elvett, majd csütörtökön visszakapott Trulli (Toyota) szerezte meg, míg harmadik Vettel (Red Bull-Renault) lett, de őt tíz rajthellyel büntették meg az Ausztrál Nagydíjat követően. A második sorból így a két kieső pilóta helyett Glock (Toyota) és Rosberg (Williams-Toyota), a harmadikból pedig Webber (Red Bull-Renault) és Kubica (BMW-Sauber) indul.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Button Sepangban is nyert

Szóljon hozzá!