ZETApress

hírportál

Nem dobogósok, de aranyosak

A dobogó közelébe kerültek lányaink az RG Világkupán. Közepes szervezés, szerény magyar szereplés, kitűnő sajtókörülmény, elégedett külföldi és magyar versenyzők. Így foglalhatóak össze egy mondatban a hétvégi I. Magyar Felnőtt Ritmikus Gimnasztika Világkupán történtek. Huszonhárom ország szép hölgyei kápráztatták el gyönyörű gyakorlataikkal a közönséget a Papp László Sportarénában. Az eseményt követően Szarvas István kollégánk faggatta a főszereplőket.

A magyar versenyzők mérlege: egy negyedik, egy ötödik és három hatodik helyezés. A negyedik helyet a kéziszercsapat öt karikával végzett gyakorlatával harcolta ki. Vass Dóra egy ötödik és három hatodik helyezést ért el. A négy egyéni szám döntőjéből hármat az orosz Evgenia Kanaeva nyert, aki Pekingben 2008-ban olimpia bajnok volt. A negyedik szerelsőség is orosz versenyzőé, Vera Sessináé lett, aki Patrasban 2007-ben világbajnoki ezüstérmet nyert. A csapat aranyokból a kézi-szercsapatét karikával a fehéroroszok, a kötél-szalag számban a bulgárok nyerték. Figyelemre méltó itt a kínaiak második helye.

Miniszter Úr! Milyen a viszonya ezzel a sportággal, szereti-e? Mennyire elégedett a versennyel és a magyarok eredményével? ? kérdeztük elsőként.

Korábban szakvezető voltam a sportágban, akkor nagyon megkedveltem. Örülök, hogy itt volt a verseny, elégedett vagyok a szervezéssel és a magyar eredménnyel. A kis sikereket is meg kell becsülni ? felelte Gyenesei István sportot felügyelő miniszter.

Gratulálok a mesterhármashoz! Mi az orosz sikerek titka?

A kitűnő edzők, a versenyzők szorgalma és jó edzési lehetőségek ? felelte Evgenia Kanaeva, háromszoros egyéni győztes.

Milyen volt a verseny, mit szól a kínaiak második helyéhez?

Nagyszerű volt és örülök, hogy egy szeren első lehettem. Kínával egyre inkább számolni kell, ezt megtanultuk Pekingben ? felelte Vera Sessina, a negyedik szer győztese.

Elégedett az eredménnyel? Mi a célkitűzés a következő világversenyen?

A teljesítményünk több mint bíztató. Messze van még londoni olimpia. A következő versenyen legjobb nyolcba szeretnénk kerülni ? felelte Hörcher Noémi, a kéziszer-csapat kapitánya.

Hogy értékeli, hogy minden számban döntős lett? Mi a célkitűzés a májusi Európa-bajnokságon?

Boldog vagyok, hogy minden számban döntőbe kerültem. A következő állomás a májusi Eb, ahol nagyon elégedett lennék a 15-be kerüléssel ? felelte Vass Dóra.

Mit szól a kitűnő orosz eredményekhez?

Ezek nem kitűnőek, csak olyanok, amit vártunk ? mondta el Vera Setelbaums, Kanajeva edzője.

Elégedett a szervezéssel és az a lányok eredményével?

A pontozás lehetett volna szervezettebb. A lányokkal elégedett vagyok, biztató, amit produkáltak! ? válaszolt végezetül Berek Irina, a magyarok szövetségi kapitánya. Velük mi is elégedettek vagyunk. Ha nem is lettek dobogósak, mégis nagyon aranyosak nekünk.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Tornászkirálynőt ünnepeltünk

Szóljon hozzá!