ZETApress

hírportál

Andi csokrot kapott

Péntek 13-a nem szerencsétlen nap Gyarmati Andrea életében. Az egykori pillangóúszó olimpikon ma kapta meg a Jardinette Étteremben Guba Ági Valentin-napi Szeretetcsokrát, stílszerűen egy orvosi táskával ötvözve. 1991 óta ő lett a 19-ik kitüntetett. Ági most is, mint eddig legalább 13-szor megint elmondta, hogy ez lesz az utolsó csokra, jövőre adják át helyette mások. Kár lenne, ha a huszadik lenne az utolsó, mert a 25-ik, sőt az ötvenedik szebb jubileumnak ígérkezik!

Andi, vagyis az 55 éves Gyarmati doktornő ma is gyakorló gyermekgyógyász. Péterffy Sándor utcai háziorvosi rendelője mindig tele van gyógyulni vágyó kisbetegekkel ? mondta el méltató beszédében Kertész Zsuzsa, a Valentin-napok állandó háziasszonya. Arról is beszélt, hogy diákkorában egyszer egy kedves tanára kedvéért kiment hajnalban az uszodába. Megismerte ezt az embert próbáló munkát, s azóta még jobban csodálta a sportért élő, mindennap hajnalban kelő kislányt. Igaz, Andinak volt kitől örökölnie a kitartást, hiszen édesanyja, Székely Éva az ?52-es helsinki és édesapja, Gyarmati Dezső az ?52-es és az ?56-os melbourne-i olimpia úszó és vízilabdázó olimpiai bajnoka volt.

Az eddigi díjazottak

Göncz Árpád köztársasági elnök a Parlamentben, Szabó Zoltán szívsebész a műtőben, Várszegi Asztrik főapát Pannonhalmán, Tolnay Klári Kossuth-díjas színművésznő a Madách Színházban, Faludy György író-költő a könyvtárában kapta meg a csokrot. Schmitt Pál MOB elnök, Kertész Imre Nobel-díjas író, Popper Péter pszichológus, Presser Gábor zeneszerző, Nancy Goodman Brinker, az USA volt magyarországi nagykövete, Sugár András, a Westel cég megalapítója, Koltai Róbert színész, rendező, Gönczöl Katalin volt ombudsman, Szász Endre festőművész, Koltai Lajos operatőr, filmrendező is Guba Ági megajándékozottja volt.

Geszti Péter szövegíró 2006-ban a mostani helyszínen, a Jardinette Étteremben, 2007-ben Eszenyi Enikő színész-rendező Ági akkoriban megnyílt virágüzletében kapott csokrot. A tavaly megjutalmazott Fischer Iván zeneigazgató New York-i elfoglaltsága miatt már 2008 február elején átvehette a szeretet virágait.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Megvolt a huszadik! | ZETApress

Szóljon hozzá!