ZETApress

hírportál

Nem Adja Fel a Fradi!

A Ferencvárosi Torna Club és a Nem Adom Fel Alapítvány együttműködési szerződést kötött délutáni közös sajtótájékoztatóján, az Üllői úti Albert Stadion Toldi-termében.

A Fradi futballistái Nem Adom Fel-felirattal játsszák márciustól meccseiket. A március 3-i, szombat esti Debrecen elleni tavaszi szezonnyitóra már eladták a kezdőrúgást, de később a Nem Adom Fel Együttes tagjai is lehetőséget kapnak erre ? mondta el kérdésemre Orosz Pál, a Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.

Az Együttest később a szurkolókkal is szeretnék megismertetni, mérkőzéseik szünetében fellépési lehetőséget biztosítanak nekik. Papp Szabolcs, az Alapítvány vezetője örült a lehetőségnek. Kérdésemre elmondta, hogy egyelőre nem akarnak a Fradi-pályán focizni, de a létesítményekben szívesen sportolnának.

Mindenki elég gazdag ahhoz, hogy másoknak segítsen! ? mottóval alakult meg 2005 végén a Nem Adom Fel Alapítvány. Hisszük, hogy ez a mondat valóban igaz mindenkire, legyen az fogyatékos ember, szegénységben élő roma, vagy éppen olyan ember, akinek mindene megvan ? vallják tagjaik. Az alapítvány célja, hogy a társadalom valamilyen okból hátrányos helyzetű tagjait segítse abban, hogy önmagukban bízó, önálló, a saját és a társadalom jövőjéért tenni akaró emberekké váljanak. Olyan emberekké, akik maguk is közreműködnek abban, hogy egy lelkileg erős, felelősséget vállalni akaró és tudó társadalom formálódjon Magyarországon.

A Jobb velünk a világ rendezvénysorozat egy fogyatékossággal élő fiatalok által életre hívott, általuk megszervezett program, amely bebizonyítja, hogy a hátrányban élők és a sérültek is képesek arra, hogy példát mutassanak a társadalomnak. A koncert eddig négy alkalommal került megrendezésre a Budapest Sportarénában. Az elmúlt években megrendezésre került jótékonysági koncertek során közel negyvenmillió forint gyűlt össze, melyből tavaly novemberben hatmillió érkezett.

Szóljon hozzá!