ZETApress

hírportál

Ide nekünk a játékokat!

Versengünk a Világjátékok elnyeréséért. Szekeres Pál, a NEFMI sportért felelős helyettes államtitkára tartott előadást a Világjátékok 2017. Budapest, avagy egy rég várt sport világesemény hazánkban ? esélyek, lehetőségek című konferencián, a Váci utcai Újvárosháza Dísztermében. Fotóink Lantai József felvételei.

Az eseményen a Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala által felkért előadók kielemezték a Világjátékok elnyeréséért kandidáló fővárosunk esélyeit, valamint a nagyszabású sportesemény lehetséges társadalmi és gazdasági hatásait. Mint júliusban megírtuk, a 2017. évi Világjátékok elnyeréséért a Gödöllővel közösen pályázó Budapest mellett Fokváros és Wroclaw is aspiráns. A helyettes államtitkár Sport világesemények Budapesten az elmúlt 10 évben és lehetőségeink a következő 10 évre című felszólalásában hangsúlyozta, hogy a magyar sportirányítás teljes erőbedobással dolgozik a közös sikerért.

Az ország nagy tapasztalattal rendelkezik sportesemények rendezésében, több sportágban pedig etalon mindenki számára a magyar rendezés ? érvelt a magyar pályázat mellett Szekeres Pál, aki felelevenítve az idén augusztusban rendezett szegedi Kajak-kenu Világbajnokságot, kiemelve, hogy a magyar sportolók saját szurkolóik előtt sokkal motiváltabbá válnak, ezért is lenne nagyon fontos, hogy Budapest nyerje meg a nem olimpiai sportágak csúcseseményének rendezési jogát.

A szimpóziumon előadást tartott Balogh Gábor miniszterelnöki tanácsadó, Gémesi György, a Nemzeti Sportszövetség elnöke, Gödöllő polgármestere, Csomós Miklós főpolgármester-helyettes, Szeneczey Balázs, a Főpolgármesteri Hivatal kabinetvezetője, valamint Sere Péter, a Pricewaterhouse Coopers Magyarország Kft. vezető menedzsere is. A Világjátékok a sportolók szemével témában kifejtette véleményét S. Kovács Ádám karatéka világbajnoki ezüstérmes, Világjátékok győztes sportoló, valamint Vass Dóra, ritmikus sportgimnasztika országos bajnok. A Világjátékok Nemzetközi Szövetsége (IWGA) 2012. január közepén dönt a helyszínről.

Szóljon hozzá!