ZETApress

hírportál

VIP-sátorba az oldalajtón át

Vasárnap este a Műjégpályán kapták meg a 20. Michelin-Budapest Rallye kategória-győztesei és helyezettjei megérdemelt serlegeiket, kupáikat. (Mint közismert, 1987-ben, ?88-ban és ?96-ban maradt ki a BPR, ezért volt ez a verseny ?84. óta csak a huszadik.) Száznál is jóval többen gyűltünk össze a szűk teremben. Most nem volt elkülönített VIP-sátor a szponzoroknak, a büféasztalokon mindenkinek egyaránt terítettek.

Mint ismerőseimtől megtudtam, voltak, akik pénteken is fellógtak a hídra, és részt vettek a szponzoroknak szóló fogadáson. Csak ismerniük kellett a jól eldugott hátsó bejáratot, s az odáig vezető rejtekutakat. Ott aztán már csak egy jólelkű biztonsági őrrel kellett egyezkedni, hogy megnyíljon az út a terült-terülj asztalkámhoz. Ha így jutottak be, lelkük rajta. Én továbbra is a főbejáraton próbálkozom. Előbb ? de félek, hogy inkább utóbb ? talán ott is sikerem lesz!

A biztonsági őrök vasárnap is túljátszották szerepüket, pedig nem volt már VIP-sátor a Városligeti-hídon, s jegyével bárki felmehetett. Miben segíthetek? ? kérdezte a beengedő ember a híd lábánál a sajtókitűzőm láttán, majd közölte, hogy ez oda nem érvényes. (Még szerencse, hogy segíteni akart, máskülönben talán le is dobott volna a mélybe.) Kár lett volna vitatkoznom, így a Sajtóosztály segítségét kértem. Gyors intézkedés, néhány rádiós üzenetváltás után megnyílt az út előttem. Igaz, ehhez több száz métert kellett megtennem a Sajtóirodáig. Az őr persze most sem kért elnézést a procedúráért, de tőle nem is vártam.

Megtehettem volna, hogy hiszek az őrnek a híd lábánál, és nem ellenőrzöm le szavait. Szidhattam volna szervezőket ok nélkül, pedig ők nem tehettek semmiről. Rosszul a feladatát nem ismerő biztonsági őr intézkedett, de hamar figyelmeztették tévedésére. Azt már fel sem tételezem róla, hogy jól volt eligazítva, csak éppen a vélt hatalma tudatában akart packázni velem. Lényeg, hogy a probléma hamar megoldódott s ő is megérezte hatalma korlátjait. Remélhetőleg jövőre a VIP-sátorba sem kell majd a hátsó kapun beszökni, s az őrök jóindulatára támaszkodni a Prológon!

Szóljon hozzá!