ZETApress

hírportál

Balatoni trükkös szelek

A Formula F18 világbajnokság hétfői rajtját követő második napján az időjárás megtréfálta a résztvevőket, és csak egy futamra adott lehetőséget. Szélhiány miatt délelőtt ismét várakozásra kényszerültek a Groupama Garancia Formula 18 katamarán világbajnokság versenyzői.

A rendezők 2 óra késéssel vitték őket vízre, ahol elrajtolhatott az első futam, de a szeszélyes fuvallatok hamar kimerültek. A második csoportot is elindították a rendezők, de elállt a szél, és nekik már le kellett fújni a futamot ? tudtuk meg Biár Gabitól. A fotók Szántó Áron és Mag Andrea felvételei.

Délelőtt megpróbálkoztunk egy futammal, de az első csoportból is épphogy beértek a versenyzők, a második csoportnak a futamát azonban a rendezők kénytelenek voltak lelőni. Délután átrendeztük a pályákat, de a 320-360 fok közötti széljárás miatt nem lett volna fair a többiekkel szemben, így több futam ma már nem volt ? mondta Nagy R. Attila, a Balatonfüredi Yacht Club elnöke, majd hozzátette: ? Különösen sajnálom a Váradi?Petheő párost, akik addig a 10-ik hely környékén vitorláztak, a szélhiányos befutóra azonban jelentősen visszaestek ? mondta Attila.

A második csoportot ugyan újra megpróbálták elindítani, de a rendezőség a szélsőséges körülmények miatt ismét kénytelen volt leállítani. ? A Balaton most igazán bemutatkozott, a pálya egyik szélén megállt a szél, a másikon fújt tovább ? mondta Süle Péter rendező. Jelenleg csak az első csoportnak vannak eredményei, így az arany és ezüst besorolás várat magára. Várhatóan az időjárás szerdán kegyesebb lesz a vitorlázókhoz és folytatódhat a versengés.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Lezajlottak a selejtezők | ZETApress

Szóljon hozzá!