ZETApress

hírportál

Duna Party sztárokkal

Nagyszabású rendezvénnyel búcsúzik hétvégén Magyarország az EU-elnökségtől. A szegedi kajak-kenu vébére készülő olimpiai és világbajnok sportolókkal, Kovács Katalinnal, Kammerer Zoltánnal és Vajda Attilával is találkozhatnak a nézők a budapesti sárkányhajó-versenyen.

Június 24-e és 26-a között 11 budapesti helyszínen, majdnem száz ingyenes programmal búcsúzik Magyarország az uniós elnökségtől. A programok túlnyomó többsége a Duna fővárosi szakaszán, illetve a rakpartokon lesz, aminek a szervezők szerint szimbolikus üzenete is van: a Duna ugyanúgy összeköti az érintett európai nemzeteket és az embereket, mint a közös politikai és gazdasági érdekek.

A Duna Party 2011 nevű rendezvényen főszerepet kapnak a Magyar Kajak-kenu Szövetség programjai, illetve a sportág bajnokai. Szombaton délután ugyanis sárkányhajó-versenyt rendeznek a Duna belvárosi szakaszán, és lesz egy különleges vízi felvonulás is, ami Újpesttől egészen a Lágymányosi-öbölig végigvonul majd.

Várhatóan több mint ezer ember száll vízre, kézzel hajtott járművével néhány óra alatt. A Magyar Kajak-kenu Szövetség fontos küldetése és célkitűzése minden olyan kezdeményezés támogatása, amelyik a környezetbarát vízi közlekedés, a tiszta víz és az élhető vízpartok megteremtésének fontosságára hívja fel a figyelmet.

A rendezvény sztárvendégei az augusztusi MOL Kajak-kenu Világbajnokságra készülő olimpiai és világbajnok versenyzők lesznek. Kovács Katalin, Kammerer Zoltán, illetve Vajda Attila a tervek szerint előbb bemutatják, hogyan sárkányhajóznak az igazi profik, a nap végén pedig a verseny legjobbjainak adják át a díjakat. A budapestiek a háromszoros olimpiai bajnok Storcz Botonddal, a magyar kajak-kenu válogatott kapitányával is találkozhatnak a helyszínen ? tudatta az MKKSZ.

A program: a sárkányhajó futamok délután 4 órától lesznek a Duna Lánchídhoz közeli szakaszán. Ezzel egy időben a vízi felvonulás is elindul az Újpesti-öbölből és mire a sárkányhajó verseny véget ér, a felvonulók elérik a Margit-híd vonalát, ahonnan egységes alakzatban haladnak végig a Duna belvárosi szakaszán, egészen a Lágymányosi-öbölig. Az eredményhirdetés este 6-kor kezdődik a Lánchíd budai oldalán.

Szóljon hozzá!