ZETApress

hírportál

Leintés utáni Ferrari siker

Alonso és Schumacher kiesése miatt maradt a 11 pont különbség a két nagyágyú között, írtuk meg tegnapi Formula?1-es sorozatzárónkban. Az információ alig pár órán át volt hiteles, mert a versenybizottság később döntött. A hetedik helyre befutó újonc BMW-s Kubicát az előírtnál két kilogrammal könnyebb kocsija miatt kizárta a versenyből.

A döntés következtében a ferraris Massát a nyolcadikról a hetedik helyre, míg a 68-ik körben kieső, de 3 kör hátránya miatt a kilencedik helyen végző Schumachert a nyolcadikra sorolták. Ez nekik egy-egy pluszpontot, csapatuknak két pontot jelentett. A döntés következtében Alonso előnye tíz pontra, a Renault-é hét pontra apadt.

A verseny állása egyéniben öt futammal a vége előtt: 1. Alonso 100, 2. M. Schumacher 90, 3. Massa 52, 4. Fisichella 49, 5. Raikönen 49, 6. Button 31, 7. Montoya 26 pont. A konstruktőrök versenyében 1. Renault 149, 2. Ferrari 142, 3. McLaren Mercedes 85, 4. Honda 52, 5. Toyota 25 pont. Folytatás három hét múlva Törökországban. Az ottani futam megszervezésében a tavalyi induláskor hazai kollégáink is segítettek.

Szóljon hozzá!