ZETApress

hírportál

Hamilton nyert?

Nem végleges még, hogy a brit Hamilton megnyerte-e a délutáni Belga Nagydíjat. Hiába intették le a 44-ik kör végén a kockás zászlóval, a Ferrari megóvta az eredményt. Az ok, amiért megorroltak a McLaren-Mercedes pilótájára az, hogy a három körrel a leintés előtt állítólag szabálytalanul előzte világbajnokukat. Raikkönen emiatt a falnak ment, s így két kör hátránnyal csak a 18-ik lett.

Az utolsó három kört a pilóták zuhogó esőben tették meg. Úgy csúszott a pálya, mintha jégen mentek volna. A befutási sorrend végül Hamilton mögött Massa (Ferrari) és Heidfeld (BMW-Sauber) volt. A dobogósok mögött pontot szerzett még Alonso (Renault), Vettel (Toro Rosso), Kubica (BMW), Bourdais (Toro Rosso), Glock (Toyota) és Webber (Red Bull).

Összetettben továbbra is Hamilton vezet, s a konstruktőrök között a Ferrari is megőrizte első helyét. Legközelebb a jövő héten, az Olasz Nagydíjon állnak rajthoz a riválisok. Addigra megtárgyalják a mai óvást is, így a délutáni eredmény egyelőre ideiglenes.

Megvan a pekingi aranyunk

Jól indult a paralimpia úszóinknak Pekingben. A tegnap megkezdődött világjátékokon Sors Tamás 100 méteres pillangóúszásban új világcsúccsal első lett. Lehet, hogy a két héttel ezelőtt zárult XXIX. Nyári Játékokon is lesz egy újabb ezüstünk, melyet a negyedik helyen végző Pars Krisztián szerezhet meg. Mostanra vált véglegessé ugyanis, hogy a második-harmadik helyezett fehérorosz atléták doppingoltak, így mindenki előbbre lép. Hasonló okokból az ötödik helyen célba érő kajakos párosunk is negyedik lehet a végső elszámolásnál.

2 hozzászólás

  1. Helycsere az élen
    A Felügyelő Bizottság szabálytalannak minősítette Hamilton előzését, ezét 25 másodperces büntetéssel sújtotta. A brit versenyző így elveszítette első helyét, s Massa és Kubica mögött csak a harmadik lett. A pontversenyt még így is ő vezeti.