ZETApress

hírportál

Martinez számít ránk

Már második éve versenyez Talmácsi Gábor a spanyol csapatfőnök, Jorge Martinez irányításával működő alakulatnál. Tavaly velük lett világbajnok a magyar motoros és szerzett ezzel óriási dicsőséget magának, az országnak, a magyar motorsportnak. Martinez úr évtizedek óta meghatározó alakja a motorsportnak és az utóbbi időben nem kis eredmények fűződnek nevéhez. Erőskezű, tapasztalt vezető, aki hazájában már versenyképes csapatot épített, olyat, akivel a világbajnokságon nemcsak számolnak, hanem például tavaly és tavaly előtt fölényesen uralkodott is eredményességével.

A Cseh Nagydíj szombati napján Martinez úr hivatalosan is bejelentette, hogy egy nagyon komoly project keretén belül Talmácsi Gáborra építve alapít egy magyar csapatot, tudatta a WCC. Elmondta, hogy nagyon bízik a csapat sikerességében, és abban, hogy lesznek olyan magyar befektetők, akik a project mögé állnak és legalább olyan sikereket érnek el közösen, mint spanyol alakulatával. A magyar team csapatfőnöke Martinez úr lesz, technikai managere Gino Borsoi, aki szintén rengeteg tapasztalatot szerzett már ezen a területen. Négyéve koordinálja az Aspar team versenyképes technikai hátterét biztosító feladatokat.

A csapat sportigazgatói posztjának betöltésére Stefano Favarot kérte fel, hiszen eddigi együttműködésük alatt megbizonyosodott arról, hogy Favaro igazán alapos, precíz munkát végez és elismert szakemberré vált a MotoGP berkein belül. ? Bízok Stefano tudásában, tapasztalatában. Remekül menedzselte eddig Talmácsi Gábort. Ha valakinek, neki biztosan nem okoz problémát egy teljes csapat kommunikációjának, marketingjének megszervezése. Ismeri a magyar üzleti életet, nagyszerű kapcsolatai vannak, és pontosan tudja, hogy mennek a dolgok a GP világában ? mondta a spanyol csapatfőnök.

Jorge Martinez céljai között szerepel az is, hogy a magyar csapat tagjait magyar szakemberek alkossák, éppen ezért, ha elkészül a magyar pálya ? mely óriási lehetőségeket tartogat az országnak ? támogatja, hogy magyar szerelőket, szakembereket készítsenek fel, akik a későbbiekben csatlakozni tudnak az alakulathoz.

Szeretném elérni, hogy a magyar csapat ne csak azért legyen magyar, mert magyar felségjelzéssel indul a VB-n és mert egy remek magyar versenyzővel áll rajthoz. A dolgozók (szerelők, asszisztensek, hospitality személyzet, stb.) is legyenek magyarok, ahogy az a spanyol alakulatomnál is van. A teljes létszámból csupán 17 olasz származású munkavállaló van, mindenki más spanyol ? mondta Martinez.

Ami adva van a magyar csapat sikerességéhez: tapasztalt, elismert vezetőség, remek versenyző, hozzáértő szerelőgárda, versenyképes technikai háttér. Amire szükség van: olyan magyar támogatók, partnerek, akik hosszú távú együttműködésekben gondolkoznak, hogy közösen megvalósítsanak egy magyar álmot.

Szóljon hozzá!