ZETApress

hírportál

Kínán a világ szeme

Éjfél óta ég az olimpiai láng a pekingi Olimpiai stadionban. 2008. 08. 08-án, helyi idő szerint este 8 óra 08 perckor vette kezdetét a megnyitóünnepség. A sok nyolcasra az a magyarázat, hogy a kínaiak szerencseszáma a nyolc. A magyar zászlót Kammerer Zoltán vitte, aki a K?2 ötszáz- és ezer méteren (v)érmes reményekkel indul.

A látványos ünnepség közel négy ? azaz félig nyolc ? óráig tartott, s éjfél előtt néhány perccel Li Ning, háromszoros ötkarikás tornászbajnok lobbantotta fel a lángot az augusztus 24-ig zajló XXIX. Olimpiai játékokon. A küzdelmek egyébként már szerdán megkezdődtek a férfi és női labdarúgók csoportküzdelmeivel, sajnos nélkülünk.

Nálunk a hétvégén is zajlik a focibajnokság. Tegnap este a Honvéd 3:1-re verte Diósgyőrt Kispesten. Ma újabb öt összecsapásra kerül sor, a Fenerbahcsétől szerdán 5:0-ra kikapó MTK Angyalföldön lép pályára. A hetedik mérkőzést holnap este játsszák.

A nyolcadikat ? a Kecskemét-Győr találkozót ? szeptember 7-re halasztották, mert a győriek a legutóbbi kupamérkőzésükön ételmérgezést kaptak Grúziában. Az első forduló előtt a kecskemétiek kaptak gyomorrontást, de őket egy infúziós kezeléssel hamar lábraállították. Igaz, a mérkőzésüket elveszítették.

Szóljon hozzá!