ZETApress

hírportál

Itthon tartottuk a kupát

Tízgólos hátránnyal kezdtük délután az oroszok elleni meccset a Széchy Tamás Uszodában. Vízilabdázóinknak legalább ennyi góllal kellett győzniük ahhoz, hogy újra itthon tartsuk az Unicum Kupát, mert a rivális horvátok a délelőtti összecsapáson 11:8-ra verték a németeket. Déli szomszédunk gólkülönbsége így hatról kilencre nőtt.

Fiaink alaposan túlteljesítették a tervet. Nem csak tíz, de 19 góllal 24:5-re verték az oroszokat, így a fiatal kelet-európai gárda pont nélkül végzett az utolsó helyen. Harmadikok a kétpontos németek, míg másodikak a hozzánk hasonlóan ötpontos horvátok lettek. Mivel az előző két olimpiát is kupagyőztesként nyertük, most is az esélyesek nyugtalanságával utazhatunk el Pekingbe.

Németek lettek az U19-es kontinensbajnokok

A német válogatott 3:1-re verte a magyarokat búcsúztató olaszokat az U19-es Európa-bajnokidöntőben. Mivel a bronzéremért nem kellett megküzdeni, a hét közben az olaszoktól 1:0-ra kikapó magyarok a németektől 2:1-re kikapó csehekkel együtt bronzérmesek lettek. Sisa Tibor csapatának érdemes lesz továbbra is együtt maradni, mert sikerükkel kivívták a jövő évi egyiptomi U20-as világbajnokság részvételi jogát.

A csoportküzdelmek során a bolgárokat és spanyolokat 1:0-ra vertük, míg a németektől 2:1-re kikaptunk. A B csoportban az olaszok és a csehek mögött az angolok és görögök végeztek.

Szóljon hozzá!