ZETApress

hírportál

Öbölátúszás MÁV-START-tal

Elindult a nyíltvízi versenyek sorozata, amely az egyik legnagyobb balatoni szabadidősport rendezvénnyel, a MÁV-START Öbölátúszással folytatódik július 12-én, szombaton. Az eddigi évek tapasztalatai, és az előzetes nevezések alapján, a hétvégén több mint négyezer résztvevő indulhat a versenyen. A hétvégére kánikulai meleg várható, így a meteorológiai előrejelzés alapján, az időjárás és a vízhőmérséklet is megfelelő lesz egy sikeres rendezvény lebonyolításához, tudtuk meg a Magyar Hosszútávúszó Szövetség, a Magyar Marathon Klub és a Balaton Masters Team ma déli sajtótájékoztatóján, a Keleti pályaudvaron.

A hagyományos három és félkilométeres táv indulói idén is a balatonfüredi Marina Hotel strandjáról rajtolnak reggel 9 órától délután fél 2-ig. A célba érkezőket emblémázott pólóval, Hélia-D ajándékkal és fresh&fruit üdítővel fogadják Tihanyban. Az úszókat buszokkal és hajókkal szállítják vissza az eredményhirdetésre, melyre a füredi móló színpadán fél 4-kor kerül sor. A díjak kiosztása után fellépnek a MÁV Szimfonikusok fúvósai. A verseny díszvendég résztvevője Gercsák Csaba, a hosszútávúszók első olimpiai résztvevője, aki a pályacsúcsot is tartja. Az újságírók a délben induló sajtóhajón követhetik a mezőnyt.

MÁV-START Zrt. ? Diacell Kft. által üzemeltetett vasúti étkezőkocsiban az ifjú olimpikon kérdésünkre elmondta, hogy ugyanazon a pekingi pályán szerezte meg nemrég az olimpiai kvótát, melyen augusztus 21-én indulni fog. Edzője, Németh Zsolt csak 15-én érkezik Pekingbe, addig Somogyi Miklós segíti kínai felkészülését. A 25 induló közül az első tíz között szeretne célba érni. Ez remek születésnapi ajándék lenne, mert az olimpia idején tölti be huszadik életévét.

A verseny után az úszók már aznap este megtekinthetik eredményeiket az Interneten a PORT.hu jóvoltából. A világ egyik legnagyobb szenior versenyén belül, egyben a Magyar Köztársaság 3,5 km-es Marina Hotel Hosszútávúszó Országos Bajnokságára is az Öbölátúszáson kerül sor. Az idén már negyedszer kerül itt lebonyolításra a Szenior Úszók Nyílt Országos Hosszútávúszó Bajnoksága is az egész napi eredmények alapján. A versenyről további információ a 70/383-6770-es és a 70/383-6870-ös mobilszámon, illetve itt és itt kérhető.

A versenyzőknek és kísérőiknek a MÁV-START félárú utazási kedvezményt biztosít. A teljes árú menetjegyet a lezárt rajthelyen kell lebélyegeztetni, s vasárnap estig lehet velük visszautazni a kiindulási állomásra ugyanúgy, mint a június 21-i Múzeumok éjszakája idején.

Szóljon hozzá!