ZETApress

hírportál

Olimpia élőben, az mr1-Kossuthon

A közrádió adói közül az mr1-Kossuth Rádió közvetíti élőben a pekingi olimpiai játékokat. A Budapest és Peking közötti hatórás időeltolódást figyelembe véve, a közvetítések általában hajnali 3-kor kezdődnek és délután 5 órakor fejeződnek be, tudtuk meg a márványterembeli sajtótájékoztatón.

Az élő közvetítések mellett az mr1 minden órában rendszeresen jelentkezik a hírek után olimpiai összefoglalókkal és naponta 12:30 és 13:00, 18:05 és 19:00 és 22:20 és 23:00 között sugároz hosszabb napi összefoglalót. Szombat-vasárnap ez 17:50 és 18:00, 19:05 és19:25, valamint 22.20 és 23.00 között kerül adásba.

Az olimpiai közvetítéseink alapelve, hogy számoljunk be minden magyar sportoló eredményéről, közvetítsük a magyar versenyzők mérkőzéseit, a nemzetközileg fontos eseményeket és a közvetítés mellett készítsünk interjúkat, riportokat az olimpia színhelyéről ? mondta Merza Jenő az mr1-Kossuth Rádió főszerkesztő helyettese. A Magyar Rádió a Európai Műsorszóró Szövetségen (EBU) keresztül szerezte meg a kizárólagos magyarországi rádiós közvetítési jogokat, mely az első közlés és megszólaltatás lehetőségét biztosítja. Hasonló jogot Magyarországon az MTV szerzett meg a televíziós közvetítésekre.

A pekingi olimpiáról közvetítő csapat tagjai között találhatjuk meg többek között Novotny Zoltánt, aki 1968 óta minden nyári olimpiáról közvetített, így most a 11. nyári olimpiájára készül. Ott lesz Lantos Gábor szerkesztőségvezető, aki negyedszer közvetít ötkarikás játékokról, és Hajdú. B. István, az ismert sportriporter, aki Atlantában, Sydney-ben és Athénban is a tévés közvetítő gárda tagja volt. A közvetítő csapat tagja lesz még a Sportszerkesztőség munkatársai közül az egykori válogatott kerékpárversenyző, Sipos János, aki harmadik olimpiájáról közvetít, Virányi Zsolt és Kalapos Mihály. Ugyancsak a pekingi utazó csapat tagja Petur András és M. Dénes Tamás, aki angol, német, olasz és francia nyelvből felsőfokú vizsgával rendelkezve sztárinterjúkat is készít majd a kínai fővárosban. A 86 éves Szepesi György idén nem dolgozik, a 2012-es Londoni Olimpiára viszont már megkezdte a felkészülést.

Humorral az olimpián

A csapat tagja lesz Kovács András Péter humorista, aki tegnap Karinthy-gyűrűt kapott. Nem csak humorizál majd, hanem néhány versenyt közvetíteni is fog. A meggyűrűzött humorista kérdésemre elmondta, hogy napi három alkalommal ? reggel, délben és este ? két-két percben jelentkezik be majd. Nem csak a versenyzők, de a nézők között is megfordul, és gyakran rója majd a pekingi utcákat, hiszen a téma az utcán hever. Arra is vigyáz majd, hogy a veszteseket ne cikizze, mert nem a mások baján akar szórakozni. Nem idegen számára a sport, most is fut és kerékpározik, korábban karatézott. A mindennapi közlekedést is egy extrém sportként éli meg.

Az mr1-Kossuth Rádió főszerkesztő-helyettesére, Merza Jenőre rengeteg koordinációs feladat vár, míg az évek óta Pekingben élő és dolgozó Trebitsch Péter hely- és kínai nyelvismeretével segíti a stáb munkáját. Ahhoz pedig, hogy a magyarországi hallgatók a lehető legjobb hangminőségben élvezhessék a közvetítéseket, Sütő László, Orosz Péter és Kovács István hangmérnökök járulnak hozzá ?1996 óta valamennyien tagjai voltak az atlantai, a sydneyi és az athéni olimpiáról közvetítő rádiós csapatnak.

Az mr1-Kossuth Rádió külön olimpiai weboldalt indít, melyen a magyar vonatkozású híreket, szöveges és hangzó anyagokat folyamatosan közzéteszik. Ezen az oldalon keresztül minden éremszerzésünk, sikerünk közvetítése visszahallgató lesz. Pekingben a Nemzetközi Média Központban az MR saját stúdiót épít, amely rugalmas műsorkészítési környezetet biztosít. Végig együttműködnek az MTV Telesport Szerkesztőségével, akiknek terveit a július 15-én délelőtti sajtótájékoztatón ismerhetjük meg.

2 hozzászólás

  1. Gratulálok a Danubius Nemzeti Hajós Egyletnek, sportolóinak, az egylet életét szervezőknek, ezzel az aktivitással nemcsak sportolóik és családtagjaik életét teszik szebbé, egészségesebbé, nemcak példát mutatnak az ifjúságnak és követőket csábítanak a sportolásra, de egyúttal a Széchenyi felé való tartozásunkat is csökkentik, hiszen neki köszönhetjük ezt a szép, a testet harmonikusan megmozgató és a természet szépségének élvezetével együtt végezhető sportot. Üdvözlettel Dr. Cserháti László Gábor, a Széchenyi Társaság alelnöke

Visszajelzések

  1. ZETApress » Peking az MTV-ben