ZETApress

hírportál

Elrajtolt a mezőny

Pénteken délután rendben lezajlott az ünnepélyes rajtceremónia Szombathely Fő terén, adta hírül a Navigátor Médiaügynökség. Ez alkalommal a Rallye 2 mezőnye is áthaladhatott a rajtdobogón a népes osztály előtt, bár számukra a verseny csak vasárnap kezdődik, hiszen a szombati nap a 33 páros számára pályabejárással telik. A versenyzők fordított rajtsorrendben követték egymást.

A dobogón elhangzott rövid beszélgetések során a következőket tudtuk meg: Turán Frigyes a miskolci győzelem után itt nem feltétlenül törekszik az első hely megszerzésére. Asi az N-es autóval szerényebb szereplésre számít. Vizin Lászlónak nincsenek nagyratörő vágyai, az ötödik hellyel is megelégedne. Spitzmüller Csaba mindenképp nyerni szeretne. Herczig Norbert örömmel térne haza a dobogós helyek egyikével. Borsi Gergely autójában motor probléma merült fel, kérdéses, hogy a szerviz orvosolni tudja e a hibát.

Pethő István a győzelemre hajt, le szeretné dolgozni Hideggel szembeni lemaradását. Hideg Krisztián azért küzd majd, hogy továbbra is megtartsa eddigi előnyét. Ifj. Érdi Tibor tavaly óta a harmadik tipusú WRC-vel ismerkedik a szombathelyi hétvégén. Matics Mihály Asit szeretné megszorongatni. Vas Zoltán terve, hogy N4-ben állhasson dobogóra. Kakuszi Zsolt, Ollé Sándor és Gyarmati Ariel egyformán a dobogó felső fokát célozta meg. Mivel ezt csak egyikük érheti el, így nagy csata várható a S1600-osok mezőnyében.

Zajlik a verseny

A Szombathely Rallye első napján, szombaton reggel 90 autó hagyta el a Parc Ferme területét, hogy teljesítse a kétszer négy gyorsasági szakaszt. Az eső már reggeltől áztatta az utakat, így több helyen sárossá, csúszóssá vált a pálya, de legalább a száraz időben egyébként laza murván, a portól egyáltalán nem kellett tartani.

A 35 perces szerviz előtti négy szakaszon már tíz autó hiányzott az eredménylistáról, bár az élmezőnyből, Botka Dávid kivételével mindenki sikerrel vette az akadályokat. Tóth Tamás, ifj.Kanyik, Dr.Varga, Hadik, Mészáros, Kovács Antal, Gerencsér és Willi Polesznig műszaki hiba miatt álltak ki, míg Födő Imre az árokban végezte.

Szóljon hozzá!