ZETApress

hírportál

Ötven nap múlva öttusa vb

Ötven nap múlva, a női egyéni selejtező-csoportok küzdelmeivel kezdődik meg a vb versenyprogramja, tudtuk meg tegnap a SYMA Sport- és Rendezvényközpont éttermében, az MVM Öttusa Világbajnokság Szervezőbizottságának sajtótájékoztatóján. Az eseményen ismét elhangzott: a Budapesten megrendezésre kerülő felnőtt világbajnokságnak óriási a tétje, hiszen az egyéni döntők eredményhirdetése után, május 31-én és június 1-én este lezárulnak a ranglisták, így ismertté válik annak a 36-36 női, illetve férfi öttusázónak a neve, akik Pekingre készülhetnek.

Eddig 34 ország, több mint 180 versenyzője jelezte indulási szándékát, de ez a szám még nem végleges, hiszen még legalább nyolc-tíz ország akkreditálására számítanak. A sajtótájékoztatón az MVM Öttusa Világbajnokság Együttműködő Partnere, az Albacomp Zrt. képviseletében Molnár Anna bemutatta a verseny most induló hivatalos weboldalát.

A magyar nyelvű mellett angol nyelvű oldalakon is találhatók információk, hírek, érdekességek és fotók a világbajnokságon rajthoz álló sportolókról. Értékes adatokat – egyfajta versenyzői adatbázist – is ugyanitt találhatnak az érdeklődők. Természetesen mindkét oldal elérhető a Magyar Öttusa Szövetség honlapjáról is.

Szóljon hozzá!