ZETApress

hírportál

Megint büntették a Mercedest

Öt rajthellyel sorolták hátrább a Malajziai Nagydíjon a McLaren Mercedes két versenyzőjét, mert a szombati időmérő edzés leintés előtti levezető körében nem húzódtak félre a gyorskört menő Heidfeld BMW-je előt. Kovaleinen így a harmadik helyett a nyolcadik, míg Hamilton a negyedik helyett a kilencedik rajtkockából indulhatott.

A finn Mercedeses remekül autózott, folyamatosan jött előre öt hellyel, s végül a dobogó harmadik fokára állhatott. Brit márkatársa kevésbé volt szerencsés, mert csak a hatodik helyen ért célba. Így is ő az első továbbra is egyénben, míg csapatuk a konstruktőrök versenyében áll az élen.

Egy másik finn, a világbajnok Ferraris Raikkönen nyerte a sepangi viadalt. A második helyről indulhatott, míg márkatársa, az első helyről rajtoló Massa a futam közepén a kvicságyba sodródott. A kipörgés-gátló hiánya miatt az egyik kanyarban besokallt. Második a BMW-s Kubica, míg márkatársa ? az edzésen feltartott Heidfeld ? a hatodik lett. Pontot szerzett még a negyedik helyezett Trulli Toyotával, a hetedik helyezett Webber Red Bullal, s a nyolcadik helyezett Alonso Renault-val. Folytatás április elején a Bahreini Nagydíjon.

Szóljon hozzá!