ZETApress

hírportál

Miniszter az anyósülésen

Épp egy hónap múlva, április 20-a és 26-a között rendezik meg Magyarországon és Romániában a Dakar Series első rallye-ját, a Közép-Európa Rallye-t. A Magyar Honvédség több gyakorlótere is a Rallye helyszínéül szolgál majd. A rali első sajtótájékoztatóját a rajt előtt egy hónappal, ma délelőtt fél 11-től fél 12-ig a Magyar Honvédség tatárszengyörgyi lőterén tartotta Szekeres Imre honvédelmi miniszter, valamint Szalay Balázs és Palik László versenyzők, tudatta az ASA Hírügynökség.

A sajtótájékoztatót elsősorban azért rendezték, hogy a Közép-Európa Rallye szervezői és a Magyar Honvédség közötti együttműködést, illetve magát a versenyt és annak főbb állomásait bemutassák. S hogy szemléltessék is az elhangzottakat, igazi különlegességekkel is várták a látogatókat: a rendezvényre Szalay Balázs elhozta Opel Antara típusú versenyautóját, Darázsi Zsolt bemutatta azt a 18 tonnás, katonai célra gyártott MAN kamiont, amivel a Dakar Rallye-k történetében a legjobb magyar helyezést érte el, míg Palik László versenyautóján kívül bemutatkozott szervizkamionja is.

A honvédelmi tárca vezetője megragadta az alkalmat, hogy belekóstoljon egy kicsit a Dakar-feeling-be: a honvédelmi miniszter kipróbálta, milyen Palik László mellett, egy igazi rali-autóban élesben navigálni. Mint az elmúlt héten megírtuk, ezt a versenyt fogják légimentőseink a magasból biztosítani.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Belepte az utat a hó

Szóljon hozzá!