ZETApress

hírportál

Egyhangú támogatás

Az Országgyűlés Sport- és turizmus bizottsága egyhangú döntéssel támogatja a jövő évi szegedi világbajnokság megrendezését ? tudatta az MKKSZ.

Az Országgyűlés Sport- és turizmus bizottság előtt számolt be a jövő évi szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokság előkészületeiről a Magyar Kajak-Kenu Szövetség vezetése. Dr. Baráth Etele, a szövetség elnöke, Gyulay Zsolt elnökségi tag, és Schmidt Gábor, a 2011-es világbajnokság szervezőbizottságának elnöke többek között arra hívta fel a parlamenti képviselők figyelmét, hogy Magyarország történetének egyik legnagyobb és legrangosabb világversenye lesz a szegedi.

Körülbelül 90 országból 2000 résztvevő érkezhet Szegedre, ahol a világ legjobb kajakosai és kenusai öt napon át küzdenek majd a világbajnoki érmekért, valamint a londoni olimpia részvételi jogáért. Legalább 20-25 országban közvetítik majd a világbajnokság eseményeit a televíziók, ami erősíti Magyarország ismertségét és jót tesz az országimázsnak.

Dr. Baráth Etele, az Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke a meghallgatás végén kiemelte, hogy a bizottság egyhangúan kiállt a sportág törekvései mellett. ? Beszámolónk után az Országgyűlés Sport- és turizmus bizottsága teljes támogatásáról biztosította a sportágat. Minden felszólaló bizottsági tag elismerően beszélt eddigi eredményeinkről, mert azok szerintük büszkeséget jelentenek az egész nemzet számára.

A mai meghallgatás eredménye, hogy a bizottság egyhangú állásfoglalása alapján a politika támogatni fogja a Magyar Kajak-kenu Szövetséget az olimpiai kvalifikációs világbajnokság megszervezésében. Reményeim szerint ez azt jelenti, hogy a jövő évi költségvetésből külön összeg fog jutni a szegedi létesítmény műszaki fejlesztésére és a rendezvény színvonalas lebonyolítására is.

A bizottság kifejezte, fontosnak tartja, hogy a verseny jól szolgálja a magyar sport és a turizmus érdekeit, ezért arra kérte a szervezőbizottságot, hogy a verseny rendezése során törekedjen a két terület számára az előnyök maximális kihasználására.

Bánki Erik, a Sport- és turizmus bizottság elnök azt mondta, többek között a szövetség által az elmúlt években elvégzett kiváló munkának köszönhető a támogatás. ? Az elmúlt időszakban megrendezett világversenyek után egyértelmű, hogy bízunk a szervezőbizottság munkájában. Reméljük, hogy a hazai rendezéssel a lehető legtöbb sportolónkat tudjuk kijuttatni Londonba. Eközben pedig agy olyan létesítményfejlesztés valósulhat meg, amit utána hosszú távon is ki tud használni a magyar sport.

Fontos, hogy a Magyarországra érkező külföldiek, illetve a Szegedre látogató szurkolók többletbevételt generálnak, a televíziós közvetítés pedig több millió emberhez juthat el. A pontos állami támogatásról egyelőre nem döntöttünk, ennek a kidolgozása a Magyar Turizmus Zrt, illetve a sport államtitkárság feladata lesz ? nyilatkozta Bánki Erik.

Szóljon hozzá!