ZETApress

hírportál

Budapest ? Dakar 2010-ben

Két év múlva a Hősök teréről rajtol a Dakar Rallye mezőnye, tudtuk meg Újhelyi István államtitkártól a délutáni kormányszóvivői tájékoztatón. A budapesti rajt csak szimbolikus lesz, az igazi megmérettetés a Veszprém melletti katonai lőtéren kezdődik. Itt mintegy 200 kilométeres gyorsasági szakaszt kell megtenniük a versenyzőknek.

A verseny a félmilliárdos licenc-díj miatt miatt jelentős költségeket generál, de a különböző reklámbevételekből ez remélhetőleg megtérül. Megtelnek a télen egyébként üres fővárosi és balaton-felvidéki szállodák. Az előszerződést már tavaly megkötötték, a részletekről holnap tárgyal az ÖTM államtitkára Lisszabonban, az idei verseny rajthelyén.

Köztudott, hogy nem vagyunk szomszédosak Afrikával, s egy tenger is elválaszt a fekete kontinenstől. Csak vízi- vagy légiúton juthatunk oda Európából. Arról ma még nem tájékoztattak bennünket, hogy a Dunántúlt elhagyva merre halad majd a mezőny, s az útbaejtett európai országok beszállnak-e a rendezésbe és annak költségeibe. Arról sem beszéltek, hogy a sivatagi terepre felkészített gépjárművek hogyan bírják majd nálunk a januári hideget? Gondolom, hogy minimum a téli gumit felszerelik.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Elmaradt a harmincadik

Szóljon hozzá!