ZETApress

hírportál

Futás a Tisztikeresztig

Véget ért a Bajnokok csapatának adománygyűjtő futása. Kozmann Gyuriék a Budakeszi?Budapest útvonalon megrendezett Kolo Emlékfutással zárták a Bécsből induló négynapos váltót, amely során 3,5 millió forintot és majd ugyanennyi értékben különféle adományokat gyűjtöttek össze a vörös-iszapkatasztrófában szerencsétlenül járt embereknek.

Csabai Edvin, az egyik csapattag csak a Roosevelt térig futott, mert 11 órakor magas állami kitüntetést vehetett át a Néprajzi Múzeum aulájában. Mozgalmas napokon van túl a 17-szeres maratoni világbajnok kenus. Szerdától a Bajnokok csapatának tagjaként részt vett a Bécs és Budapest között megrendezésre került adománygyűjtő futáson, délelőtt pedig a Kolo Emlékfutamról a Néprajzi Múzeum aulájába ment, hogy egy magas állami kitüntetést, a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét vegye át.

Izgalmas délelőttöm volt ? mondta Csabai Edvin. ? A Kolo Emlékfutáson ? amelyen nagyon sok fiatal és veterán korú kajakos és kenus indult ?, mindenképpen szerettem volna részt venni, de 11 órakor jelenésem volt a Néprajzi Múzeumban. Így végül nem futottam le a teljes távot, a Roosevelt térnél kiszálltam a mezőnyből, és egy gyors zuhanyozást és átöltözést követően, amelyet az Intercontinentalban ejtettem meg, már indultunk is az állami ünnepségre egykori edzőmmel, mentorommal Reményi Péterrel. Úgy érzem, ez a kitüntetés a pályám megkoronázása, és bár annak idején volt, hogy úgy gondoltam, nem olimpiai szakágként kicsit árnyékban élünk és dolgozunk, most azt mondom, az elmúlt egy évben nagyon sok elismerést kaptam, ami rengeteget jelent számomra.

Csabai Edvin mellett Babella László is kitüntetésben részesült az állami ünnepségen. A Váci Hajó SE kiváló edzője a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét vehette át. S hogy mi történt a Kolo emlékfutáson? ? Élvezettel néztem, ahogy a Kolo emlékfutamos pólóba öltözött fiatalok elhúznak mellettem, de persze annak is örültem, amikor én előzgettem nálam jóval fiatalabb versenyzőket ? mondta Kozmann György, Kolonics György egykori párja, akinek Csabai Edvinhez hasonlóan a lábában szintén benne volt már az adománygyűjtő futás sok-sok kilométere.

Meglehetősen sok sporttársunk jött el, elsősorban fiatal és idősebb kajakosok és kenusok, no és Storcz Botond szövetségi kapitány is, akivel jó kis külön meccset vívtunk a félmaratoni során. Szép nap, szép megemlékezés volt ez a mai futás, és nagyon boldogok vagyok, hogy ilyen eredményesen tudtuk zárni az adománygyűjtést is. Számunkra is nagyon sokat adott ez a néhány nap ? mondta Gyuri. További információk idekattintva olvashatók.

Szóljon hozzá!