ZETApress

hírportál

Szávay Ágnes közönségdíjas lett

Szávay Ágnes nyerte az MKB közönségdíját a Junior Prima Sport kategóriájában. A kategóriát az MKB idén hozta létre, a szavazók 14 jelölt közül választhattak. A beérkezett közel hét- és félezer szavazatból több mint kétezerrel nyerte meg a díjat a teniszezőnő. A kiváló sportolónő tegnap este vehette át az elismerést Erdei Tamás elnök-vezérigazgatótól az MKB karácsonyi koncertjén. Szávay, aki a beérkezett 7491 szavazatból 2114-et kapott, az ünnepi pillanatokban sem feledkezett meg a nehéz anyagi körülmények között lévő iskolájáról, a hétezer eurós díjából juttat az intézménynek is.

Nagyon boldog vagyok, hogy megnyertem ezt a díjat és jó érzés, hogy ilyen sokan szeretnek és szurkolnak nekem. Remélem, hogy jövőre sem fogok csalódást okozni a közönségnek és a szurkolóimnak. Köszönöm az MKB-nak, hogy lehetőséget kaptam a legjobbak között szerepelni, nagy megtiszteltetés ez a számomra. A díjjal járó összeg egy részét az iskolám részére ajánlom fel, amely nehéz anyagi körülmények között működik ? mondta Szávay Ágnes.

Az MKB társalapítóként csatlakozott a Prima Primissima kezdeményezéshez, létrehozva a Junior Prima Sport kategóriát. A díjra a magyar sportélet azon jeles képviselőit lehet jelölni, akik még nem töltötték be a 25. életévüket. Évente tíz fiatal sportoló részesülhet a Junior Prima Sport díjban, 2007-ben 14 jelöltből került ki a tíz nyertes. Az elismeréshez egyenként hétezer euró összegű díjazás társul.

A bank a díj alapítása mellett létrehozta a Junior Prima Díj Sport kategória közönségdíját, így a tíz díjazott mellett egy közönségdíjas sportoló is részesül az elismerésben. A Junior Prima Sport kategória közönségdíjasa az a sportoló, aki a legtöbb leadott érvényes szavazatot kapja, és aki ezáltal hétezer euró tulajdonosa lesz. A Junior Prima Díj Magyar Sport kategória közönségdíj 14 jelöltjére november 30-ig internetes szavazás keretében voksolhattak. A jelöltek idén Benedek Dalma, Berki Krisztián, Cseh László, Görbicz Anita, Hadfi Dániel, Kozák Danuta, Kucsera Gábor, Lőrincz Tamás, Paksy Tímea, Póta Georgina, Szabó Gabriella, Szávay Ágnes, Vajda Attila és Varga Dániel voltak.

Szóljon hozzá!