ZETApress

hírportál

Törökverés Budán

Török Dániel, az egyik legismertebb magyar harcművész október 30-án az IKBO szervezet Európa-bajnoki címéért küzd meg a budai Sportmax Hegyvidék Sportcsarnokban ? tudtuk meg az esemény mai sajtótájékoztatóján, a Külső Váci úti Airsoft Arénában.

A földharcot is megengedő úgynevezett kevert harcművészet, az MMA szabályai szerint zajló összecsapáson a Németországban sportoló török Gökhan Akkus lesz Török Dani ellenfele. ? Őt is, meg a klubját is utálom, többször lemondták a részvételt anyagi és politikai okokból. Agyon fogom verni, szét fogom térdelni a fejét! ? mondta Dani, aki a törökhöz hasonlóan szintén Németországban készül fel a viadalra.

A hónap utolsó szombatján esedékes viadalon a címmeccs mellett bonyolítják le azt a K1 Rules Superfights and MMA nyolcas tornát, amelyen hazai kiválóságok ? Polgár Ádám, Dolog György, Zahari Vince, Káluc Martin, Jónás Attila, Besztercei Móric, Soltész László, Szulcsányi Gábor ? mérik össze tudásukat. A programban K?1-es csaták is helyet kaptak, s ringbe száll több neves külföldi harcos, így a világbajnok Alex Vogel, az Európa-bajnok Tayfun Karci és Victor Harder is.

A sajtótájékoztatón tartott sorsoláson az MMA Nyolcas-torna résztvevői egy kupából kihúzott sorszámok alapján választhatták ki, kivel hányadik meccsüket akarják vívni. A sorsolást követően a helyszínhez méltón egy rövid bemutató következett. Egy lányt szabadítottak ki a csuklyás és terepruhás harcosok a géppisztolyos túszejtő karmaiból. Féltem, hogy a túsztárgyaló órákig húzza a dolgot, de rögtön a felszámoló egység érkezett. A kommandósok előbb lőttek, utána viszont már nem tudtak kérdezni a ?halottól?.

A hó végi esemény háziasszonya Bálint Antónia, míg főszervezője Török Ádám, Dani édesapja lesz. Török verést láthat a közönség mindenképp, akár a magyar Török, akár Akkus, a török nyer 30-án a MAX2 csarnokban. Töröknek szurkolunk, annyi szent!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Dani itthon ringbe száll | ZETApress

Szóljon hozzá!