ZETApress

hírportál

Lenullázták a McLarent

Nullpontos csapatként kezdte meg a McLaren-Mercedes ma délelőtt a Belga Nagydíj szabadedzését. A korábbi 15 pont levonása mellett legalább másfélszázat vontak le a csapattól a tegnapi döntés értelmében. Nem a Magyar Nagydíjon tanúsítottak miatt sújtották így az istállót, hanem a tavaszi kémügy miatt. Amíg a Hungaroringen Alonso volt a vétkes, addig a kémügyben állítólag épp a kétszeres világbajnok borított.

A részletekbe most ne menjünk bele. Elég annyit tudnunk, hogy a Ferrari lapátra tett főmérnöke eljuttatta a legújabb fejlesztés műszaki dokumentációit a McLarennek, de a másolatokat nem otthon, hanem egy szolgáltatónál készítette. A fénymásoló szalon alkalmazottja értesítette a Ferrarit, s a vizsgálat megindult. Kihallgatták a versenyzőket is, s mindenki őszintén elmondott mindent.

A döntés értelmében a százmillió dollár megfizetésére is kötelezett Mercedes már nem szólhat bele a csapat-világbajnokság sorsába, versenyzői viszont megtarthatták eddigi eredményeiket. A döntés a Ferrarinak kedvezett, mert ők így az élre álltak. Vasárnap nagy küzdelem várható, a rajtsorrendet eldöntő időmérő edzés holnap délután kezdődik.

Szóljon hozzá!