ZETApress

hírportál

Megtört a lendület

A két hazai győztes meccs után válogatottunk tegnap Törökországba látogatott. Ellenfelünk az Eb-selejtező szombati fordulójában csak 2:2-t ért el Máltán, így nagyon készültek ellenünk. A C csoport harmadik találkozóját a norvégok 1:0-ra nyerték Moldáviában, míg az éllovas görögök szabadnaposok voltak.

Csapatunk a gólnélküli első félidő után megszerezhette volna a vezetést. A török kapus buktatta Gerát, de a skót bíró tizenegyes helyett csatárunkat állította ki műesés vádjával. Utána kaptunk két gyors gólt, melyre a 90-ik perc végéig válaszolni sem tudtunk. Ezután a négyperces ráadás következett, melyben a törökök beállították a 3:0-s végeredményt.

Tegnap Málta nem lépett pályára. A csoport másik mérkőzésén a görögök nem bírtak a norvégekkel Oslóban. A 2:2-es döntetlen ellenére két pont előnnyel maradtak az élen, míg a törökök pontszámban beérték a skandinávokat. Mi tőlük nyolc ponttal lemaradva, biztosan tartjuk ötödik helyünket a hétcsapatos mezőnyben. Helyünket Moldávia boszniai 1:0-s győzelme sem veszélyeztette. A bosnyákok otthoni veresége mutatta meg igazán az ellenük elért itthoni győzelmünk valós értékét. Így is négy pont előnnyel állnak előttünk, míg Málta és Moldávia ugyanennyivel marad le mögöttünk a táblázaton.

Szóljon hozzá!