ZETApress

hírportál

Megverték a Ferrarit

Nem hozott szerencsét a 13-as szám az olaszoknak. Saját pályáján kapott ki tegnap délután a Ferrari. A 13-ik futamon az ötödik helyről induló Raikkönen csak a harmadik lett, még a harmadikról elrajtoló Massa már a 13-ik körben feladta a küzdelmet az 53 körös száguldáson.

Az Olasz Nagydíj teljes McLaren-Mercedes sikert hozott. Az élről rajtoló Alonso rajt-célgyőzelmet aratott, míg a mögüle rajtoló Hamilton a második kelyre hozta be az ezüstnyilat. Kettejük különbsége már csak három pont, s a végső elszámolásig csak négy futam van hátra. Csapatban is a Mercedes vezet a Ferrari előtt.

Raikkönen mögött két BMW-Sauberes autós, Heidfeld és Kubica érkezett. Pontot szerzett még Rosberg (Williams-Toyota), Kovalainen (Renault) és Button (Honda). Folytatás egy hét múlva az idei utolsó európai futamon, a Belga Nagydíjon. Előtte még a vezető csapatra újabb csata vár, de azt már a tárgyalóasztalnál vívják. Csütörtökön döntenek augusztusi fellebbezésükről, a hungaroringi balhé miatt levont 15 pontjuk sorsáról.

Szóljon hozzá!