ZETApress

hírportál

Petinek meglett az igazi

Spanyolországban volt Sebi első igazi motorversenye. A fiatal magyar reménység vasárnap a MotoGP naptárában is újonnan bekerülő Aragon Motorland pályán szállt újra nyeregbe a Spanyol Bajnokság keretén belül ? tudatta a Faster Management.

Egész hétvégén tombolt az igazi nyár Spanyolországban, így nemcsak egymással kellett küzdeniük a versenyzőknek, hanem a meleg is rendesen megizzasztotta őket. A Right Guard Racing Team keményen dolgozott, minek következtében a barcelonai GP-n jelentkező problémákat sikeresen megoldották.

A tréningek során folyamatosan javult Peti, majd a 25. helyről várta a rajtot, ami nem sikerült úgy, ahogy szerette volna. A start utáni első balos kanyarba mindenki próbált óvatos lenni, hiszen ez a legelső olyan része a pályának, ahol egy kisebb figyelmetlenség is adott verseny végét jelentheti.

Peti nagyon ügyesen taktikázott és gond nélkül túljutott a shikánon. Az első 3 körben próbálta minél gyorsabban átverekedni magát az előtte haladókon, akik leginkább csak feltartották, így nem tudta saját ritmusát motorozni. Majd mikorra ez sikerült, az első 15 helyen haladók tetemes előnyre tettek szert és hiába motorozott Peti 100%-ot, nem maradt ideje befogni őket. Végül 18. helyen ért célba.

Ez volt az idei első igazi versenyem, ahol nem kellett küzdeni a technikával. Nagyon sokat dolgoztunk a hétvégén és a versenyre összeálltak a dolgok. A bajnokságban most egy hosszabb szünet következik, de a közeljövőben tervezünk egy kétnapos tesztelést, illetve nagyon bízok benne, hogy megkapom az indulási lehetőséget Brnóban, ahol óriási dolog lenne versenyezni ? mondta Sebestyén Péter.

Ezen a versenyen végre egyben volt minden, és ha nem ragad be Peti a rajtnál, akkor biztos vagyok benne, hogy sikerül a pontszerzés is. Összességében sikeres hétvégét zártunk Aragonban és továbbra is keményen dolgozunk majd, hogy minden lehetőséget ki tudjunk használni a fejlődés érdekébe. Nem titkolt célunk, hogy a brnói MotoGP futamra szabad kártyát szerezzünk Péternek, remélem augusztus 15-én ott is két magyar indul majd ? nyilatkozata Roberto Favaro.

Szóljon hozzá!