ZETApress

hírportál

Pályán a családok

Tizenegy klubban indul el az E.ON Családi Foci Program, mintegy 15 ezer embert érhet el a kezdeményezés. Kozármisleny, Gyulafirátót, Kecskemét ? néhány példa a Családi Foci Programot elsőként megvalósító települések közül.

Az E.ON Családi Foci Programban 30 millió forintból tizenegy településen valósulnak meg a családok minőségi időtöltését és egészséges sportolását elősegítő rendezvények, programok. A pályázat nyerteseit Puskás Ferencné, a program védnöke köszöntötte délelőtt a Boxutca Étteremben.

Az egy hónapja meghirdetett Családi Foci pályázatra az ország minden részéből érkezett összesen 41 pályázat bizonyította, hogy a családok minőségi időtöltését megvalósító fociprogramok ötletének igenis van létjogosultsága, és hogy a sportág családokat összetartó ereje valóság lehet.

A Vincze Ottó, Gelei József és Ihász Kálmán labdarúgókból, Fábián László öttusázóból és az E.ON munkatársaiból álló zsűri végül a 30 milliós összdíjazású pályázaton 11 nyertest hirdetett, közülük egy díjból megosztva két egyesület építhet ki családi foci programokat.

A pályázat nyertesei: Tóth József Bábolnai Utánpótlás Football Club, Tárkány; Foci Tanoda Alapítvány, Biatorbágy; Kozármislenyi Sportegyesület; Szekszárdi Utánpótlásnevelő Football Club; Ceglédi Vasutas Sport Egyesület; Futball Klub Keszthely; Gyulafirátót-Kádárta Sportegyesület; Kecskeméti Labdarúgó Club; Belvárosi Női Labdarúgó Club Sportegyesület, Budapest; Sándorfalvi Utánpótlás Közhasznú Sport Egyesület és Kispesti Labdarúgásért Támogató Egyesület.

A pályázatok sok érdekes, kreatív ötlettel álltak elő: a Kispesti Honvéd programjában például szurkolói versenyt hirdet négy budapesti kerület általános és középiskoláinak, valamint családi közös edzést, családi labdarúgótornát szervez, vidéki iskolások és szüleik bevonásával.

Kuriózumként áll a nyertesek között a budapesti Belvárosi Női Club, amely másfélmillió forintból épít ki családi szurkolói és tornaprogramokat. Gyulafirátóton családi utcabajnokságot hirdetnek, Kozármislenyben családi klubszobát alakítanak ki és családi foci hétvégéket szerveznek.

Biatorbágyon családi foci tornákat indítanak hat környező település részvételével, és Foci Klubot alakítanak ki a Városi Sportmúzeummal összefogva, ahol havi egy alkalommal a labdarúgó szurkolók napjaink játékosaival, edzőivel, riporterekkel és egykori legendákkal beszélgethetnek.

Biztos vagyok abban, hogy a most megvalósuló programok segítségével az eddig ?oldalvonalon kívül rekedt? családtagok is részesei lesznek majd ennek a szép sportnak ? nyilatkozta Vincze Ottó, a Családi Foci program nagykövete, aki szakértőként is segítette a pályázatot. ? Júliusban elindul a közös munka, az én feladatom, hogy motiváljam, tanácsokkal lássam el a nyertes klubokat, egyesületeket, és figyelemmel kísérjem a megvalósuló programokat. Személyes kihívás is számomra a győztes pályázókkal való együttműködés, hiszen minden bizonnyal én is tanulok majd tőlük ? tette hozzá a labdarúgó.

A Program Vincze Ottó nagykövetsége mellett már egy védnökkel is rendelkezik: a szerepet Puskás Ferencné ? Bözsi néni ? vállalta, aki a világhírű magyar labdarúgó özvegyeként, a család és a sport értékei iránti közismert elkötelezettsége okán kapta a felkérést a védnöki cím betöltésére.

A pályázat kiírásakor mi magunk is kíváncsiak voltunk, vajon a családi foci ötlete, üzenete átmegy-e, hogy vajon milyen ötletekkel állnak elő a szakma művelői. A beérkezett művek azonban megnyugtattak: igenis van létjogosultsága egy ilyen kezdeményezésnek, sőt, nagyon nagy szükség van rá mind társadalmi, mind gazdasági szempontból. A lehetőség tehát adott, a labda pedig most már az egyesületeknél van! ? mondta Konrad Kreuzer, az E.ON igazgatóságának elnöke.

A program azonban itt még nem áll meg: októberben az önkormányzatoknak ír ki az E.ON hasonló pályázatot, amelyek megvalósítását a következő év tavaszára várja. Akkor pedig a program sikerétől függően újabb pályázati kör indul futballkluboknak, egyesületeknek. Az E.ON a tavalyi évben meghirdetett Családi Foci programja révén pályázati úton 30 millió forintértékű sportszercsomagot osztott ki több mint 720 iskolának.

Az E.ON Magyarországon

Az E.ON Hungária az ország legnagyobb befektetője és egyben a vezető energiaszolgáltatója. Az E.ON Hungária vállalatai és munkatársai számára a társadalmi felelősségvállalás arról a szerepvállalásról szól, amit vállalatként és egyénként egyaránt a társadalomért teszünk az alapvető üzleti tevékenységünkön, szociális befektetéseinken, jótékonysági programjainkon és a közérdeken való elkötelezettségén keresztül.

Felfogásunkban egy vállalat számára a társadalmi felelősségvállalás olyan attitűd, amely minden cselekedetét és viselkedését áthatja. Vállalatcsoportunknak, mint gazdasági szervezetnek természetesen célja, hogy üzleti teljesítményünk kiváló legyen. E célhoz vezető úton azonban viselkedésünknek és cselekedeteinknek figyelemmel kell lennie a társadalmi környezetünk ? ügyfeleink, a társadalmi közösségek, munkatársaink, partnereink ? érdekeire is, illetve összhangban kell lenniük környezetünk és társadalmunk szükségleteivel.

Meggyőződésünk, hogy a hosszú távú üzleti sikeresség egyik előfeltétele a társadalom jóváhagyása, s az ún. licence to operate-et akkor nyerhetjük el, ha gondolkodásunkban és tetteinkben szem előtt tartjuk társadalmunk és közösségeinek érdekeit, s folyamatos párbeszédben vagyunk velük ? vallják a cégcsoportnál.

Szóljon hozzá!