ZETApress

hírportál

Miben dönthet a kapitány?

Egy triumvirátus ?gyámsága alá? helyezték Várhidi Pétert, tudtuk meg a tegnapi híradásokból. Bicskei Bertalannal, Dunai Antallal és Mészöly Kálmánnal kell egyeztetnie, mielőtt csapatot hirdet, a felelősség viszont továbbra is az övé. Az U21-es válogatottért már nem kell felelnie. Az MLSZ nem szeretné, ha olyan fiatalok ülnének a kispadon a nagyválogatottnál, akik az U21-ben kezdő emberek lennének.

A hír hallatán elgondolkodtunk. Ha nem Várhidi állítja össze a csapatot, hogyan lehet övé a felelősség? Ha a három öreg mondja meg, hogy ki és melyik poszton játsszon, miért nem ők vállalják ezért a felelősséget? Könnyű a más kezével ? vagy másával! ? verni a csalánt, aztán csendben meghúzódni a háttérben. Közös lónak túros a háta ? vagyis habos, és nem túrós, mint ahogy sokan rosszul hiszik ?, tartja a népi bölcselet. Lehet, hogy majd a sok bába között elvész a gyermek?

Valószínűleg az MLSZ elnöke is elgondolkozott a dolgon az elhamarkodott kijelentés után, ezért később revidiálta álláspontját. Mint az MTI-vel közölte, csak a vének tanácsát kell kikérni a kapitánynak a kerethirdetés előtt, de szabadon dönthet az összeállításról. Ha ezek után sem javul az eredményességi mutató, a hármak büszkén verhetik a mellüket, hogy na ugye, mi megmondtuk!

Szóljon hozzá!