ZETApress

hírportál

Népligeti Szeged-siker

1100 néző és az M4 Sport+ kamerái előtt játszották tegnap 17:30-tól az FTC-Szeged férfi kézilabda rangadót az Elek Gyula Arénában – tudtuk meg Takács Gábortól.

Nagy iramban indult a meccs, a Fradi 3:3 után két góllal ellépett, a 10. percben 7:5-re vezettek a hazaiak. Két perccel később 8:8 állt a táblán. A zsúfolásig megtelt vendégszektorból nagy bíztatást kaptak a szegediek. Remek hangulatban folyt a játék, a zöldek a 28. percben háromgólos előnyre tettek szert: 17:14. A szünetben 19:17-re vezetett a Fradi.

A II. félidőben is színvonalas, nagy-iramú játékot láthattunk, a 38. percben újra három gól volt a hazaiak előnye: 22:19. A Szeged beleerősített és a 44. percben 26:26-ra egyenlített. Ettől kezdve érvényesült a BL-nyolcaddöntős Tisza-partiak nagyobb rutinja. Az 53. percben néggyel mentek: 29:33. A hajrában a közönség vastapssal jutalmazta a csapatok teljesítményét, a Szeged végül 37:33-ra nyert. A Fradi legeredményesebb játékosa Nagy Bence volt 10 találattal, míg a szegedi Bodó Richárd és Rosta Miklós 7-7 gólt szerzett.

Célunk a 4. hely!

Nyáron vette át a Fradi irányítását. Elégedett az eddigi szerepléssel? – kérdeztük Pásztor István vezetőedzőt a lefújás után.

P.I: A nemzetközi eredményekkel feltétlenül. Olyan csoportból jutottunk be az Európa Liga legjobb 16 csapata közé, amelyben spanyol, francia, svéd, német és izlandi ellenfeleink voltak. A bajnokságot illetően viszont vannak hiányérzeteim. Fájó vereségeket szenvedtünk Tatabányán, Csurgón és Balatonfüreden.

Kedden itthon a Montpellier-t fogadják az EL nyolcad-döntőjének első meccsén.

P.I: A párharc egyértelmű esélyese a francia együttes, amely idén már a PSG-t is legyőzte. Remélem, hogy azért jó mérkőzéseket tudunk játszani ellenük!

Jelenleg az 5. helyen állnak az NB I-ben. Mi a cél a folytatásban?

P.I: A 4. helyet szeretnénk elérni, ez reálisnak tűnik!

Szóljon hozzá!