ZETApress

hírportál

Regatta negyedszer

Az UNIQA Biztosító támogatásával, negyedik alkalommal indul útjára a Balaton egyik legnagyobb amatőr vitorlás versenysorozata ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón. Öt helyszín, tíz versenynap, túra-, és pályaversenyek, betétfutamok, jó hangulat és új kihívások.

Néhány szóban így lehetne összefoglalni az immáron hagyományosnak tekinthető és továbbra is hatalmas népszerűségnek örvendő UNIQA Balaton Regatta 2010-es szezonját. Az amatőr vitorlás verseny résztvevői idén már nem csak túraversenyeken, hanem a hétvégék zárásaként, vasárnapi pályaversenyeken is összemérhetik tudásukat, így a nagyobb izgalmakra vágyók is fokozott várakozással vághatnak neki a szezonnak.

Jogos elvárás volt velünk szemben, hogy újítsunk egy kicsit és töltsük meg programmal a vasárnapi napot is. Nagyon sokan kerestek meg azzal, hogy milyen jó lenne, ha az egynapos túraverseny után nem lenne vége a versenynek, nem kellene hazaindulni. Ezért döntöttünk úgy, hogy egy izgalmas pályaversennyel zárjuk majd a hétvégéket, így színesítve a viadalt ? mondta a versenysorozat ötletgazdája és tulajdonosa, Palkó Zsolt, aki hozzátette: ? a résztvevők így indulhatnak túra-, és pályaversenyeken, valamint a két megmérettetés között részük lehet egy kellemes kikapcsolódást nyújtó parti programban is.

Újítások és változatlan célok a IV. UNIQA Balaton Regattán!

A IV. UNIQA Balaton Regatta tehát megváltozik egy kicsit, de továbbra is a jó hangulat kerül a középpontba, és a hagyományos, valamint jól bevált szakmai versenyekkel sem szakítanak a szervezők. Ennek köszönhetően az idei első versenyhétvégén a ?zöld gondolat? népszerűsítése a cél, majd következik az IT-Telecom Regatta, a Média Regatta, az Autós Regatta, valamint zárásként a Nemzeti Regatta. Az idei első verseny helyszíne Badacsony lesz, és az Izzócserével az energiatakarékosságért! ? program jegyében, a WWF, valamint a szervezőbizottság közös kezdeményezésére, a helyi kikötőben az izzókat a GE Hungary támogatásával energiatakarékosra cserélik le.

A szervezők bíznak abban, hogy folytatódik a nevezési számok dinamikus növekedése, amit az elmúlt évekhez hasonlóan egy professzionálisan szervezett és felejthetetlen élményeket nyújtó versennyel kívánnak ?meghálálni?. A versenysorozat névadója az UNIQA Biztosító.

A vízi sportok szerelmeseinek izgalmas versenyzést és szórakozást nyújtó Balaton Regatta névadó szponzora immár negyedik alkalommal az UNIQA Biztosító Zrt. Az UNIQA az új generáció biztosítójaként az innovatív biztosítási megoldások nyújtása mellett az egészségmegőrzést és a hazai sportélet segítését vállalati filozófiája fontos elemének tekinti. Ertl Pál az UNIQA Biztosító Igazgatóságának tagja elmondta: ? Az UNIQA a vitorlássport támogatásában aktív szerepet vállal, ezért büszkék vagyunk arra, hogy társaságunk a Balaton Regatta névadó támogatójaként ismét hozzájárulhat a népszerű amatőr vitorlás versenysorozat megrendezéséhez.

A IV. UNIQA Balaton Regatta helyszínei és időpontjai: Badacsony május 8-9. (Zöld Regatta), Szigliget június 5-6. (IT-Telecom Regatta), Balatonaliga június 26-27. (Média Regatta), Balatonlelle július 24-25. (Autós Regatta) és Balatonföldvár augusztus 20-21. (Nemzeti Regatta). További információk honlapjukon olvashatók.

UNIQA Biztosító Zrt.

Az alapítása óta eltelt közel két évtized alatt a magyar piac hatodik legnagyobb biztosítótársaságává vált. Az egész országra kiterjedő értékesítési hálózattal rendelkezik. A Biztosító 1990 óta van jelen Magyarországon, 2003. novembertől UNIQA Biztosító Zrt. néven. Célja, hogy ügyfeleinek teljes körű szolgáltatást nyújtson olyan minőségben, amely mértékadó más biztosítók számára is. Az UNIQA Biztosítót 2009-ben immár harmadik alkalommal választották a legjobb magyarországi márkák közé, és másodszorra is elnyerte a Business Superbrands elismerést.

Az UNIQA Biztosító Zrt. az egyik vezető közép-európai biztosítócsoport, az UNIQA Group Ausztria tagja. Az UNIQA-csoport 21 országban több mint 22 ezer munkatárssal és üzletkötővel rendelkezik, díjbevétele 2009-ben meghaladta az ötmilliárd eurót. Fő tevékenységi területe Közép- és Kelet-Európa, ahol az évek során sok tapasztalatra tett szert, amely kiváló alapul szolgál a további dinamikus növekedéshez.

The Explorer Group International

2004-től adja ki Magyarországon a kalandkedvelő prémium célcsoportnak szóló lapját, a The Explorer magazint, ami a tavalyi évtől már Bulgáriában is megjelenik. Három éve fejlesztették ki Magyarország legnagyobb létszámmal futó hajós eseményét, a Balaton Regatta amatőr vitorlás versenysorozatot, amely kifejezetten a kedvtelési célú vitorlázókat célozza meg és vonja be a versenyvitorlázás vérkeringésébe. Innovatív kezdeményezéssel alapították meg a versenysorozat keretein belül futó Zöld, Média, Autós, Gépész, HoReCa, Ingatlan és IT-Telecom regattákat.

Szóljon hozzá!