ZETApress

hírportál

Vereség a Davis Kupában

Marozsán Fábián két szettben kikapott Ugo Humberttől (3:6, 3:6) tegnap a Tatabányán rendezett Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén, így ellenfelünk 3:2-es összesítéssel jutott a döntő szeptemberi csoportkörébe. A szerda délutáni sajtótájékoztatóról idekattintva olvashatunk.

Pedig milyen jól indult minden pénteken. Az első egyesben Piros Zsombor-Benjamin Bonzi 7:6 (7:4), 6:3, így Magyarország 1:0-ra vezetett. Sajnos a második egyesben Fucsovics Márton-Ugo Humbert 3:6, 2:6, így a pénteki nyitónap végén a párharc 1:1-re állt.

Szombaton a Marozsán Fábián – Valkusz Máté páros meglepetésre két szettben legyőzte Nicolas Mahut és Arthur Rinderknech párosát – 6:2, 7:6 (7:4) -, így 2:1-re vezetünk az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban. Azt hittük akkor, hogy megvan a továbbjutás! Sajnos a negyedik találkozón Fucsovics Márton-Adrian Mannarino 6:7 (6:8), 2:6 lett az eredmény, így az utolsó (döntő) egyes előtt 2:2-re állt a párharc. Sajnos ebben is a vendégek voltak sikeresek!

A győztes franciák a döntő 16 csapatos csoportkörében folytathatja szereplését szeptemberben, míg a mieink ugyanakkor – akárcsak tavaly Ukrajna ellen – osztályozót vívnak majd. A franciák elleni immár hat Davis Kupa-összecsapáson csak egyszer, 1948-ban született magyar győzelem főként a legendás Asbóth József révén a párizsi Roland Garroson, ahol Asbóth az előző évben megnyerte a salakos Grand Slam-viadalt is.

Szóljon hozzá!