ZETApress

hírportál

Tatabányán Davis-kupa

A Magyar Tenisz Szövetség saját óbudai székházában, a Mikoviny utcai Nemzeti Edzősközpontban tartott délelőtt sajtótájékoztatót. Az apropót a Davis-kupa adta, amelyben világdöntő selejtezőt rendezünk február 3-4-én péntek-szombaton a modern és impozáns tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban.

Franciaország legjobbjait fogadja a magyar válogatott, amelynek három tagja: Fucsovics Márton, Piros Zsombor és Valkusz Máté is megjelent. Sütő Csilla főtitkár, Sávolt Attila szakmai igazgató, Bardóczky Kornél fejlesztési igazgató és Nagy Zoltán szövetségi kapitány társaságában várták az asztalnál ülők a kérdéseket. – Bármi megtörténhet! – hangsúlyozták jelenlévő játékosaink, akik nagyon bíznak a bravúrban!

Sütő Csilla, az elsőként nyilatkozó főtitkár a szervezés részleteire tért ki. Már hetek óta az áll az MTSZ dolgozóinak fókuszában, hogy minél látványosabb, színvonalasabb mérkőzést láthasson a hazai nézőközönség. Arra is kitért, hogy szerettük volna Budapesten megrendezni ezt a rangadót, ám mivel nagyon későn került sor tavaly a sorsolásra, a fővárosi helyszínek sajnos elfogytak.

Sávolt Attila, a másodikként szót kapó szakmai igazgató a pályaborítás választását indokolta meg. Elismerve, nagy dilemma volt, hogy salakon játsszunk-e, mint a legutóbbi hazai Davis-kupa-mérkőzésünkön három évvel ezelőtt Debrecenben, vagy kemény felületen. A szövetségi kapitánnyal és Fucsovics Márton első számú játékosunkkal konzultálva döntöttek az utóbbi mellett. Az is szempont volt, hogy az ellenfélnek is bőven vannak salakon otthonosan mozgó teniszezői, ezért ha arra a borításra vittük volna a találkozót, mintegy húszmillió forinttal dobta volna meg a rendezés költségeit. Az egyébként kevesebb mint a fele a három évvel korábbi debreceni összecsapásénak és egyharmada a 2018-as csehek elleni csatáénak.

Bardóczky Kornél, a játékosként sok nagy csatát megélt fejlesztési igazgató – akinek pályafutása csak a Davis-kupában másfél évtizedet ölelt fel -, a tatabányai szervezők segítőkészségét emelte ki. Már az első bejárás alkalmával biztos volt benne, hogy a Multifunkcionális Sportcsarnok a legjobb döntés a helyszín kiválasztásakor. Még a már nyilván sok szép létesítményt látó francia csapatmenedzser is tátott szájjal nézett körül Tatabányán, látva az ultramodern 6200 főt befogadni képes sportpalotát, amelybe minél több szurkolót remél, már csak Budapest közelsége miatt is!

Nagy Zoltán szövetségi kapitány is ugyanebben bízva a válogatott keret kialakításának szempontjairól beszélt. Jelen állás szerint Fucsovics Márton, Marozsán Fábián, Piros Zsombor, Valkusz Máté és Madarász Gergely alkotja a keretünket. Utóbbi azért is került a csapatba, mert balkezes, és a franciák is hoznak majd magukkal balkezes játékost, de sokat nem kellett magyaráznia, miért a világranglistán legelőrébb álló öt játékosunk alkotja a jelenlegi magyar Davis-kupa-válogatottat.

Szóljon hozzá!