ZETApress

hírportál

Újonc rekordbajnok

Húsz év után szerepelhet ismét az I. osztályban a Honvéd Budapest férfi kosárlabda csapata, amely korábban 33-szor nyert bajnokságot, s ezzel csúcstartó. – Milyen célkitűzéssel vágtak neki az idei bajnokságnak? – kérdezte Takács Gábor Báder Márton 42 éves szakmai igazgatót. A 98-szoros válogatott kosaras többek között a Cibona Zagreb bajnokcsapatának is tagja volt.

B.M: Az első évben a bennmaradás a cél, ehhez 13 ellenfelünk közül elég egyet megelőznünk. Eddig kétszer nyertünk, hétszer kikaptunk. A fokozatos építkezés híve vagyok, évről-évre akarunk előbbre lépni!

Hazai meccseiket a Ludovika Arénában játsszák. Hogyan érzik ott magukat?

B.M: Nagyon jó a kapcsolatunk a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel, befogadtak bennünket. A szurkolók is szívesen jönnek ki a meccsekre. Legutóbbi Kaposvár elleni győztes találkozónkat pedig egykori nagyon sikeres Honvéd-sportolók – Kovács Kati, Imre Géza és Balzsay Károly – is a helyszínen nézték.

Ön a BHSE Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatója is. Milyen a klub utánpótlása?

B.M: Nyolcvan fiatal játszik az akadémia különböző csapataiban. A színvonalas szakmai munkán kívül fontosnak tartjuk, hogy a játékosaink érzelmileg kötődjenek a Honvédhoz! Büszkék vagyunk arra, hogy minden korosztályos válogatottnak adtunk játékosokat.

Szóljon hozzá!