ZETApress

hírportál

Államtitkár a regattán

Az egyetemi sportélet erősítése a sportért felelős államtitkárság számára kiemelt jelentőségű, és az élethosszig tartó sportolás legalább annyira fontos, mint az élethosszig tartó tanulás – jelentette ki a Schmidt Ádám, amikor a Műegyetem rakparton megnyitotta a VII. Dunai Regattát.

Minden olyan kezdeményezést támogatni szükséges, ami közelebb viszi a fiatalokhoz a sportolás lehetőségét – mondta a HM sportért felelős államtitkára hozzátéve, hogy a Nemzeti Sportügynökség szervezésében olyan komplex rendezvény jött létre, amely nemcsak a sportolás népszerűsítésében játszik szerepet, de előtérbe helyezi az egészséges életmód fontosságát is. Beszélt arról is, hogy a sportolás olyan eszköztárt jelent, amelyet az élet más területén is sikerrel lehet alkalmazni, mert többek között fejleszti a szociális és érzelmi képességeket, bővíti az egyén szociális kapcsolatrendszerét, megtanít alkalmazkodni, konfliktushelyzeteket kezelni, valamint segít a siker és kudarc feldolgozásában.

Mint pénteken megírtuk, a magyar felsőoktatási intézmények legkiválóbb evezős és sárkányhajós csapatai részére kiírt Dunai Regatta szombat-vasárnap a Margit hídtól, illetve a Vigadótól a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem K-épületéig tartó szakaszon zajlik. A versenyeket edukációs, szórakoztató, egészségmegőrző és sportprogramok egészítik ki.

Szóljon hozzá!