ZETApress

hírportál

Az Eb-n cél az 1-4. közé jutás

Varga Zsolt, a címvédő férfiak július 20-án kinevezett szövetségi kapitánya a ma déli margitszigeti sajtótájékoztatón elmondta, hogy az elmúlt hetekben zajlott felkészülésen a fizikai munkára helyezték a hangsúlyt de úgy, hogy az ne legyen kontraproduktív.

A megfiatalított keret minden tagjának a hozzáállásával maximálisan elégedett, és bizakodóan tekint az Eb elé. Varga Dénes azért maradt ki, mert nehéz év áll mögötte és úgy érezte, regenerációra van szüksége! Vámos Márton szemműtéten esett át, Mezei Tamás és Hárai Balázs posztján pedig fontosnak tartotta, hogy új játékosokat próbáljon ki. Elkezdett egy új csapatot építeni, de a négy pólós előtt azért nyitva áll a kapu. A spliti Eb-n elsősorban az akarat lehet a kulcsszó a férfi válogatottnál, de szeretne minél több olyan elemet viszont látni a mérkőzéseken, amelyeket az előző hetekben gyakoroltak! – tette hozzá.

Jansik Szilárd, az új csapatkapitány elmondta: úgy érzi, sikerült lezárniuk a 7. hellyel zárult világbajnokságot és új impulzussal vágnak neki a jövő szombaton kezdődő Európa-bajnokságnak.

Bíró Attila, a nők szövetségi kapitánya közölte, a több mint 300-szoros válogatott Keszthelyi Ritával a jövő érdekében közösen döntöttek úgy, hogy az idei Eb-t kihagyja, így a csapatkapitány most Garda Kriszta lesz. A hölgyeknél egyébként még a kapus Gangl Edina nem tagja az Eb-keretnek, 11-en maradtak azok közül, akik a nyár eleji budapesti vb-n ezüstérmet nyertek. Két újonc lesz a csapatban: Peresztegi, valamint Kiss Alexa, a második számú kapus – jelentette be hozzátéve: női válogatottunk éremesélyes a spliti Eb-n, amelyen a hollandok és a görögök lehetnek a legnagyobb ellenfelek, az olaszoktól pedig egyelőre nem tudjuk, mire számítunk.

Garda Krisztina arról beszélt, hogy rövid, de kemény felkészülésen vannak túl, és mivel a lányok segítőkészek voltak, ezért reméli, hogy meg tud birkózni a csapatkapitányi feladattal!

Vári Attila, az MVLSZ elnöke szerint a férfi és a női válogatott számára is az 1-4. közé jutás a minimális cél az augusztus 27-én kezdődő spliti Eb-n. A szövetség meghosszabbította és kibővítette az eddigi, több évtizedre visszanyúló partneri együttműködését a MOL-csoporttal – jelentette be az elnök.

Eb-kereteink, D- és A-csoportmeccseink:

Férfi kapusok: Lévai Márton (Genesys OSC Újbuda), Vogel Soma (FTC-Telekom);
mezőnyjátékosok: Ágh György (BVSC-Zugló), Angyal Dániel, Konarik Ákos, Nagy Ádám (mind Szolnoki Dózsa), Burián Gergely, Manhercz Krisztián (mind OSC), Fekete Gergő, Jansik Szilárd, Molnár Erik, Német Toni, Pohl Zoltán, Vigvári Vendel (mind FTC), Zalánki Gergő (Pro Recco).

08.29-e 14:00 Magyarország-Szlovénia
08.31-e 19:00 Szerbia-Magyarország
09.02-a 09:00 Magyarország-Izrael

Női kapusok: Kiss Alexandra (Tigra-ZF-Eger), Magyari Alda (UVSE-Hunguest Hotels);
mezőnyjátékosok: Máté Zsuzsanna, Vályi Vanda (mind FTC-Telekom), Faragó Kamilla, Peresztegi-Nagy Kinga, Rybanska Natasa (mind UVSE), Farkas Tamara, Leimeter Dóra (mind BVSC-Zugló), Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Mahieu Geraldine, Szilágyi Dorottya (mind Dunaújvárosi FVE), Parkes Rebecca (Ethnikosz).

08.27-e 20:30 Magyarország-Görögország
08.28-a 19:00 Hollandia-Magyarország
08.30-a 11:30 Magyarország-Németország
09.01-e 17:30 Horvátország-Magyarország
09.03-a 10:00 Magyarország-Románia

Az egyenes kieséses szakasz párosításai és a mérkőzések időpontjai a csoportokban elért helyezéseinkből következnek.

Szóljon hozzá!