ZETApress

hírportál

Látványos megnyitó

110 ország sportolóival tegnap este kezdetét vette a 2022-es Világjátékok. Látványos megnyitó Birminghamben! Hatalmas show-val megkezdődött a nem olimpiai sportágak négy évenkénti multisport versenye – tudatta a Világjátékok Magyar Sajtócsapat. Fotóink Freschli József felvételei.

Az Egyesült államokbeli Birminghamben 110 ország 3600 sportolója versenyez az előttünk álló 10 alatt, ami rekordnak számít a játékok történetében. A Protective Stadionban megrendezett nyitóceremónián a magyar csapat zászlóját Hidi Balázs versenytáncos vitte. A legnagyobb ováció az amerikaiak fogadtatásán kívül az ukrán csapat bevonulását kísérte. Randall L. Woodfin, Birmingham polgármestere nyitotta meg a 11. Világjátékokat, a stadionban pedig felhúzták az amerikai mellett a Világjátékok és az olimpiai zászlót is.

Dr. Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke, a magyar delegációvezető a megnyitó után elmondta, hogy az egész sporttársadalom nagyon várta már ezt a megnyitót. – Az olimpiához hasonlóan a Világjátékokra is plusz egy évet kellett várni. Felkészült magyar csapat érkezett Birminghambe – mondta az elnök, aki dr. Reinhardt Ákossal, az NVESZ Felügyelő Bizottságának tagjával, a Sportállamtitkárság főosztályvezetőjével nézte végig a megnyitót. Magyarországot 59 sportoló képviseli 17 sportágban.

A mai első versenynapon bemutatkoznak az uszonyos-úszók, de szoríthatunk hazánk versenyzői közül karatéban, görkorcsolyában és táncsportban indulóknak is. Az előzmények idekattintva olvashatók.

Szóljon hozzá!