ZETApress

hírportál

Nívós pólómeccsek

E.ON Női és Férfi vízilabda OB I: nemzetközi viszonylatban is nívós volt a pólóbajnokság – derült ki az E.ON és az MVLSZ közös közleményéből.

A 2021/2022-es vízilabdaidény tavaly szeptemberben a férfi Eger-UVSE összecsapással indult, és öldöklő csatával, valamint a 20:16-os végeredménnyel már a szezon elején megadta az alaphangot. Az E.ON Férfi és Női OB I alapszakaszában, majd a rájátszásban is izgalmasabbnál izgalmasabb találkozók következtek, a két pontvadászatot nem véletlenül tartják a sportág legerősebb bajnokságának.

A hölgyeknél a döntőben parázs csatában bizonyult jobbnak az UVSE a Dunaújvárosnál, ezzel a győzelemmel megszakítás nélkül hetedszer lett magyar bajnok. A férfiaknál 2019 után örülhetett ismét az aranyéremnek az FTC, a zöld-fehérek két mérkőzésen múlták felül az OSC gárdáját, magabiztosan szerezve meg a klubtörténet 24. bajnoki címét.

A pandémiát magunk mögött hagyva végre a szurkolókkal teli uszodában rendezhettünk nagy tétre menő összecsapásokat, ennél többet a szezon előtt nem is kívánhattunk volna. Köszönjük az E.ON Hungáriának, hogy nyolcadik éve kiemelt támogatója a Magyar Vízilabda Szövetségnek és névadó szponzorként támogatja a bajnokságot. Az együttműködésünk kifogástalan, bízom benne, hogy sok izgalmas szezont végigélhetünk még együtt, hiszen ezúttal is bebizonyosodott, hogy bajnokságaink nívója a nemzetközi viszonylatban is kiemelkedőnek számít – fogalmazott Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

Ahogy a vízilabdasport legjobbjai, mi is a teljesítményben, a tiszta versenyben és a csapatmunka hozta sikerben hiszünk, az E.ON márkanév ezért is fonódott össze évek óta a sportág iránti elkötelezettséggel. A jelen kiemelkedő tehetségeinek és jövő fiatal sportolóinak egyaránt ösztönzést nyújtunk ebben a hosszú távú partnerségben, olyan stabil alapot biztosítva, melyre a jövő sikereit építeni lehet – mondta Kiss Attila, az E.ON Hungária Csoport elnök-vezérigazgatója.

Az E.ON Hungária Csoport 2014 óta kiemelt partnere a szövetségnek, valamint a női- és férfi vízilabda-válogatottnak. A 2020 januárjában Budapesten megrendezett Európa-bajnokságot hivatalos szponzorként támogatta a vállalatcsoport, a 2020/2021-es szezon óta az OB I-es női- és férfibajnokság névadó főszponzora, a 2020/2021-es LEN Bajnokok Ligája rendezvénysorozatnak és a 2021/2022-es magyarországi FINA Világliga mérkőzéseknek kiemelt támogatója az E.ON.

Szóljon hozzá!