ZETApress

hírportál

Műfű a PEAC-pályán

Átadták a PEAC megújult műfüves focipályáját. A PEAC – Pécsvárad Baranya megyei I. osztályú focimeccs felvezetőjeként ünnepélyes keretek között adták át a Pécsi Egyetemi Atlétikai Club teljes körűen megújult műfüves focipályáját – tudatta Kottász Gergely sajtóreferens.

A beruházás 65 millió forintba került, és társasági adókedvezmény sporttámogatási rendszer (TAO-pályázat) keretében valósították meg az elmúlt hetekben. A ma délelőtti eseményen elhangzott, hogy a PEAC 15 szakosztályában több mint ezren sportolnak, az óvodásoktól a szeniorokig. A labdarúgó-szakosztály, amely a megújult pályát birtokba veheti, 136 utánpótláskorú és közel 40 felnőtt sportolót foglalkoztat.

Ács Pongrác professzor, a PEAC elnöke az eseményen elmondta: Az egyetemi sport és a PEAC 2023-ban ünnepli százéves jubileumát. Erre kiemelten készülünk, melyet mi sem bizonyít jobban, mint hogy az elmúlt évek sportszakmai munkáját a kormányzat kiemelt vidéki sportegyesületi címmel ismerte el. A PEAC egy életpályamodellt szeretne biztosítani azok számára, akik az egyesületet választják. Itt ugyanis minden adott ahhoz, hogy egy gyermeket az óvodától egészen egy értékes diploma megszerzéséig elkísérjünk, és mindezt úgy, hogy a test és a lélek együtt legyen egészséges. A Pécsi Tudományegyetemmel közösen minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy mindehhez a klub infrastruktúráját folyamatosan fejlesszük. A közelmúltban adtuk át az új asztalitenisz termünket, most itt vagyunk a villanyvilágítással együtt teljes körűen megújult műfüves focipálya átadóján, és a felsorolás terveink szerint hamarosan folytatódhat – hangsúlyozta a klub elnöke.

A tervek részletezésénél elhangzott, hogy a Stadion utcai telephelyen egy úgynevezett Sport Szigetet alakítanának ki, melynek részeként fejlesztenék a birkózó termet, amelyhez a Birkózó Szövetség 132 millió forinttal járul hozzá. A terület legnagyobb horderejű fejlesztési eleme egy új kézilabdacsarnok lenne, mely beruházás jövő tavasszal indulhat meg a most átadott műfüves focipálya keleti oldalán.

Az eseményen részt vett és a fenti fejlesztések kapcsán támogatásáról biztosította a klubot Hoppál Péter miniszteri biztos, országgyűlési képviselő; Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke; Ruzsa Csaba, Pécs Megyei Jogú Város alpolgármestere és Decsi István, a Pécsi Tudományegyetem kancellárja. A mérkőzés 1:0-s hazai vezetést követően 1:1-re végződött az őszi rangadón.

Szóljon hozzá!