ZETApress

hírportál

Sikereink Tamperében

Két ezüstérem a korosztályos karate Eb első napján! Jól kezdődött magyar szempontból a finnországi Tamperében péntektől vasárnapig tartó kadet, junior és U21-es karate Európa-bajnokság – tudatta Turák Péter, a Magyar Karate Szakszövetség sajtófőnöke.

A sportág olimpiai bemutatkozását két héttel követő korosztályos Eb első versenynapján Dévényi Bence és Hecker Bojána jóvoltából két 2. helyet szereztek a magyarok. A küzdelemben nyert ezüstök mellé formagyakorlatban egy 5. helyezést is sikerült begyűjteni a mieinknek – valamennyi a kadetek (14-15 évesek) nevéhez fűződik.

A kadet fiúk 57 kg-os súlycsoportjában Dévényi Bencének négy győzelemre volt szüksége a döntőbe jutáshoz A BHSE sportolója a selejtezőkben liechtensteini, észak-macedón, román és horvát riválisát is legyőzte, így az ukrán Bykovval küzdhetett meg az aranyéremért. A döntőben végül Bykov nyert 1:0-ra, így Dévényi Bence 2. lett.

A lányoknál a szintén kadet Hecker Bojána a 47 kg-os súlycsoportban három győzelemmel jutott el a döntőig – sorrendben dán, horvát és azeri ellenféllel szemben diadalmaskodva -, ahol a montenegrói Backovic ellen lépett tatamira. Az UTE fiatal karatésa a fináléban aztán 2:0-ra alulmaradt, ezzel szintén ezüstéremmel jöhet majd haza Tamperéből.

Közel állt az éremszerzéshez Fodor Amira is. A 14. életévét pár hete betöltő KSI-s versenyző a kadet lány kata kategóriában az előkelő 5. helyen végzett.

Szóljon hozzá!