ZETApress

hírportál

V4-ek Agárdon

A Magyar Korfball Szövetség a Nemzetközi Visegrád Alap (International Visegrad Fund) támogatásával 2021. augusztus 19-22-e között rendezi meg Agárdon a V4 országok – Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia – korfball edzőinek továbbképzését, amelyet a Nemzetközi Korfball Szövetség (IKF) felügyel és koordinál.

A Visegrád Alap rendszeresen hirdet pályázatot  olyan programokra, amellyel támogatni tudja a régiós együttműködést a visegrádi országok között a kultúra és a sport területén. A Magyar Korfball Szövetség a cseh, a lengyel és a szlovák szövetségeket bevonva pályázott és nyerte meg a program támogatását.

A nemzetközi edzőképzésen a négy országból 45 testnevelő tanár, illetve korfball edző vesz részt. A képzést a Nemzetközi Korfball Szövetség (IKF) által delegált instruktor vezeti, a magyar szövetség Oktatási Bizottságának támogatásával. A program célja: egyfelől magas színvonalú képzés biztosítása a cseh, a lengyel, a magyar és a szlovák korfball edzők számára, másfelől alkalmat nyújt nemcsak sportági, de kulturális közösség kovácsolására.

A Magyar Korfball Szövetség a továbbképzést azzal is támogatja, hogy a képzési programba bevon több mint 50 Agárdon edzőtáborozó utánpótlás korosztályú (9-15 éves) magyar játékost, akik részt vesznek a nemzetközi keretek között zajló edzéseken.

A képzést eredményesen elvégzők a Nemzetközi Korfball Szövetség Level II – a négyfokozatú rendszerben a második szintű – edzői minősítését kapják meg. Az IKF reményei szerint a most kvalifikált edzői képesítést kapó résztvevők nagyban hozzájárulnak majd a korfball sportág népszerűsítéséhez a régióban – írta Bóné Zoltán, a Magyar Korfball Szövetség elnöke.

Szóljon hozzá!