ZETApress

hírportál

Dobogós befejezés

Herczigék dobogósok lettek Rómában! Három év elteltével ismét Európa-bajnoki dobogóra állhatott fel a Herczig – Ferencz kettős! – tudatta a VPB Kommunikáció. Az előzmények idekattintva olvashatók.

Fantasztikus versenyzéssel dobogós lett a Herczig Norbert – Ferencz Ramón kettős a rali Európa-bajnokság olaszországi állomásán. A Rally di Roma Capitalen a SKODA Rally Team Hungária párosa a zárónapot a 4. helyről kezdte meg, és a nagyon erős mezőnyben csak a végén dőlt el, hogy Herczig Norbert és Ferencz Ramón felállhat a dobogó 3. fokára.

Három évet vártunk erre a pillanatra, hogy ismét a TOP 3-ban zárjunk. Katartikus érzés volt célba érni, és konstatálni azt, hogy vb-mezőnyben edződött nagymenőket is megelőzve harmadikként zárunk – mondta Herczig Norbert. – Szeretjük a római versenyt, harmadjára vagyunk itt. Továbbá aszfalton gyorsabbak vagyunk, és egy hosszú magyarországi tesztelés után olyan beállítással érkeztünk Rómába, amely ilyen eredményre vezetett – összegzett a magyar pilóta.

Norbi aranyérmes Lengyelországban

Nagy Norbert megszerezte első idei győzelmét a hegyi Európa-bajnokságon. A WTCR-dobogós magyar pilóta a lengyelországi Limanowában ült autóba, ahol magabiztos versenyzéssel megnyerte kategóriáját – tudatta az NVESZ Sajtó.

Régóta várok a siker ízére. No nem mintha az olaszországi ezüstérem nem számított volna sikernek, de a győzelem az győzelem! – összegzett az eredményhirdetés után Norbert. – Olyan sok nehézség, Covid és versenytörlés után jó volt végre végigtolni ezt a versenyt, és megnyerni – tette hozzá a boldog nyertes. A hegyi Eb augusztus végén Szlovéniában folytatódik.

Szóljon hozzá!