ZETApress

hírportál

Öt pontra nőtt a debreceni előny

Debrecenben 3:0-ra kapott ki az MTK, így már öt pontos hátrányba került hat fordulóval a vége előtt a házigazdákkal szemben. A fővárosi csapatok közül a Honvéd sem remekelt, mert Sopronban hagyott két pontot 1:1-es döntetlenével. Hasonlóképp végződött a Paks ? REAC és a Pécs ? Zalaegerszeg összecsapás. A pénteki angyalföldi rangadón az Újpest 2:1-re győzte le a Vasast.

A debrecenin kívül további három hazai győzelem született. Kaposvár 2:1-re verte a Győrt, Tatabánya 3:2-re Fehérvárt, Vác meg 1:0-ra a diósgyőrieket. Kialakult a Magyar Kupa elődöntősének mezőnye is. Kedden Diósgyőr a Debrecent, szerdán a Honvéd a Vasast fogadja, míg a visszavágókra egy hét múlva kerül sor.

A második vonalban a Fradi 3:1-re kapott ki odahaza a Kecskeméttől, s vezető edzőjük rögvest beadta felmondását. Igaz a Nyíregyháza is kikapott 3:2-re Jászberényben, igy továbbra is azonos pontszámmal áll az élen a két csapat. Nyugaton a Haladás 1:0-ra verte a Pápát, így nyolc büntetőpontja ellenére biztosan vezet a táblázaton.

Szóljon hozzá!